Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osvrnuo se na prosvjed

Josipović: Vukovar vidim kao dobar dom za sve građane bez obzira naciju i pismo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prilikom posjeta Vukovaru predsjednika Ivu Josipovića dočekalo je tridesetak predstavnika Stožera za obranu Vukovara. Tražili su da se ne uvedu dvojezični natpisi, odnosno natpisi na ćirilici.

Oko trideset članova Stožera za obranu Vukovara dočekalo je predsjednika Josipovića na trgu u Vukovaru dok je išao na svečanost završetka obnove Radničkog doma.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Vukovar Nakon divljačkog napada Vukovarci pripremaju prosvjed: "Sad je dosta, godinama nas teroriziraju! Neka se međusobno tuku, a mi ćemo pokupiti ostatke"

Predstavnici su mu rekli kako će početi prodavati svoje hrvatske kuće ako se uvede ćirlica u Vukovar te su mu ponudili da povoljno kupi neku od hrvatskih kuća. Predsjednik je nasve to odgovorio samo pozdravom i krenuo dalje.

>>
Poruka Vladi: 'Više nećemo u prosvjede, ali nećemo ni dozvoliti da se postave ploče'

Nešto kasnije se osvrnuo na jučerašnji prosvjed protiv uviođenja ćirilićnih natpisa u Vukovar. 'Prosvjedi su nešto što je dio demokracije, naravno, ne moramo se oko svega složiti. Ja osobno vidim i Vukovar i Hrvatsku kao dobar dom za sve građane bez obzira na vjeru, naciju i pismo', kazao je Josipović.

Bivši predsjednik Stjepan Mesić, s druge strane, u priopćenju je oštro osudio jučerašnji prosvjed. Smatra da je on udar na ustavni i zakonski poredak zemlje.

U Vukovaru su se pojavili i plakati po kojima iza prosvjeda stoji HDZ što su oni demantirali.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene