Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bitno je imati komunikaciju'

Josipović: Spreman sam biti posrednik između Ministarstva i prosvjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je danas da je spreman biti medijator između Ministarstva branitelja i prosvjednika koje je pozvao u svoj Ured, istaknuvši kako je bitno da postoji komunikacija.

Prosvjednici peti dan provjeduju ispred Ministarstva branitelja, a Josipović je danas u izjavi novinarima naglasio kako su oni ponos Hrvatske te da je zadaća svih da brinu o braniteljima i komuniciraju.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Hrvoje Krešić Spori pomaci Održan sastanak savjeta Vijeća za nacionalnu sigurnost: "Dogovorili su se da će se dogovoriti, ali pitanje je hoće li to opstati"

"Bitno je imati komunikaciju. Očito je da je ovaj posljednji slučaj rezultat možda i lošije komuniacije. Volio bih, a poslao sam i poziv braniteljima, da dođu u moj Ured da razgovaramo. Ako treba, spreman sam - kako je to bilo i kod nekih drugi protesta - biti određeni medijator u svemu tome i vidjet ćemo što će se dalje događati", rekao je Josipović nakon što je sudjelovao na sjednici Savjeta veleučilišta "Vern" posvećenoj Strategiji obrazovanja, znanosti i tehnologije u kontekstu Strategija Europa 2020. - Zapošljivost mladih.

Istaknuo je i da mu je drago da je i od Vlade, kao i "od onih koji su dobro upoznati sa situacijom", čuo da smanjenja prava branitelja neće biti.

Matić ušao na glavni ulaz, branitelji mu okrenuli leđa i pjevali

Upitan za komentar tvrdnji branitelja da oni ne mogu doći u njegov Ured, Josipović je odgovorio da to nije čuo, ponovivši da njegov poziv branitelji imaju.

Stopostotni ratni invalidi Domovinskoga rata i hrvatski branitelji i proteklu noć ostali su prosvjedovati, prenočivši ispred Ministarstva branitelja u Savskoj ulici, tražeći smjenjivanje ministra branitelja Predraga Matića, njegove zamjenice i pomoćnika, a ministar Matić došao je jutros na posao u Ministarstvo kroz glavni ulaz neometan od prosvjednika.

Jučer su ratni invalidi i branitelji ispred Ministarstva održali komemorativni skup u čast umrle pripadnice 2. gardijske brigade "Gromovi" Nevenke Topalušić, a duž Savske ulice prosvjednici i građani zapali su svijeće u njenu počast.

Nakon komemoracije predsjednik Udruge specijalne policije Omege Zoran Maras izjavio je novinarima da će prosvjednici ostati pred Ministarstvom branitelja sve do smjene ministra Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene