Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Knjiga žalosti

Josipović se upisao u Knjigu žalosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović sa suprugom, u povodu katastrofalnog potresa i tsunamija u kojemu su stradale tisuće Japanaca, jutros se u japanskom veleposlanstvu upisao u Knjigu žalosti.

'S nevjericom i užasom, s najvećom pozornosti zajedno s cijelim svijetom ovih dana pratimo kako se pred našim očima odvija katastofalna tragedija', napisao je, među ostalim predsjednik Josipović, dodavši kako Hrvatska osjeća 'divljenje pred dostojanstvom, solidarnosti i hrabrosti japanskih građana'.

Josipović je također izrazio i uvjerenje 'da će snaga, upornost, znanje i odlučnost Japana dovesti do brzog oporavka'.

Japansko veleposlanstvo u Zagrebu priopćilo je jučer kako je duboko dirnuto izrazima sućuti hrvatskih građana u povodu teških prirodnih katastrofa u Japanu te potporom stanovnicima pogođenih područja u toj dalekoistočnoj državi.

Knjiga sućuti bit će otvorena za javnost u japanskom veleposlanstvu od 16. do 23 ožujka od 9 do 17 sati, osim subote i nedjelje.

Pročitajte i ovo Isaac Herzog, predsjednik Izraela Otkrio u intervjuu VIDEO Na tijelu mrtvog borca Hamasa pronađena knjiga Mein Kampf: "Proučavao je Hitlerovu ideologiju da mrzi i ubija Židove" Diplomatski pečat - sasvim osobno Tjedan Sveučilišta u Zagrebu "Diplomatski pečat – sasvim osobno": Knjiga koja govori o putu Hrvatske kroz 130 priča diplomata, političara i profesora

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene