Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon izbacivanja Linića

Josipović o Milanovićevu planu da riješi probleme: 'Super, podržavam tu namjeru!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović rekao je danas da, po Ustavu predsjednik Republike i premijer surađuju, ali da je rekonstrukcija Vlade pitanje za premijera.

'Predsjednik Republike i premijer po Ustavu surađuju i pitanje rekonstrukcije Vlade je pitanje premijera. Čekamo da vidimo što će premijer učiniti', rekao je novinarima predsjednik Josipović na Danima otvorenih vrata 'Eko Sever imanja' upitan je li potrebna rekonstrukcija Vlade.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i naglasio: "To je životinja stjerana u kut" Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Predsjednik Josipović nije želio komentirati unutarstranačke odnose u SDP-u nakon odluke o isključenju bivšega ministra financija Slavka Linića iz SDP-a.

'Sve što se jučer događalo pitanje je jedne stranke i njezinih unutarnjih odnosa. Pitanje krize, nezaposlenosti, recesije i nedostatka investicija nije unutarstranačko pitanje već su veliki i ozbiljni problemi s kojima se Vlada mora čvršće uhvatiti u koštac', rekao je.

Podržao je namjeru premijera Milanovića da se, nakon isključenja Linića iz SDP-a, jače posveti rješavanju gospodarskih problema u Hrvatskoj. 'Super, podržavam tu namjeru', kazao je.

Vesna Pusić: 'Pad Vlade nije opcija, odnosi u SDP-u će se raščistiti'

Predsjednik Josipović izrazio je zadovoljstvo rezultatima Crodemoskopa po kojima ima potporu 50,1 posto građana. 'Zadovoljan sam jer je potpora 50 posto građana uz 13 posto neodlučnih ili onih koji imaju neki drugi izbor visoka razlika.

Očekujem da će se taj trend nastaviti', istaknuo je.

Smatra da kriza u SDP-u neće naštetiti njegovim šansama na predsjedničkim izborima, jer je, kako je rekao, svoj mandat vodio kao nestranački predsjednik.

Istaknuo je i da se tijekom njegova mandata nije moglo prepoznati da navija za bilo koju stranku. 'Ne vjerujem da će građani povezivati odnose u SDP-u s mojim mandatom', rekao je Josipović.

Upitan o razlozima posjeta imanju Eko Sever odgovorio je da želi dati potporu takvom načinu proizvodnje jer se Hrvatska strateški opredjelila za ekološku proizvodnju.

'Ekološku proizvodnju treba poticati i razvijati, a država tu može i mora pomoći - bilo kod natječaja za dodjelu zemlje, poreznom politikom ili politikom poticaja pri čemu su posebno važni i europski fondovi', rekao je predsjednik Josipović. Naglasio je je da je eko proizvodnja Hrvatska komparativna prednost za što, dodao je, postoji interes i izvan Hrvatske. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene