Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akademska donatorska večera

Josipović: Fuchs je najvažniji ministar u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tristotinjak sudionika, gospodarstvenika, sponzora ali i članova hrvatskoga političkog i javnog života okupilo se večeras na prvoj donatorskoj akademskoj večeri, na kojoj su prikupljena sredstva za stipendiranje novoga naraštaja studenata hrvatskih Sveučilišta.

Večera se održavala pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, koji je zahvalio svim gospodarstvnicima koji su se odazvali i prepoznali kako bez dobrog obrazovanja nema uspješnog gospodarstva. 'Ova večera doprinos je kultu rada i kultu poštenja, bez koje nema moderne i europske Hrvatske', rekao je predsjednik Josipović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ŽELI OPET NA ČELO SAD-A ''Predsjednik'' i DJ Trump ne odustaje: Poziva pristaše na večeru, ali ima to svoju cijenu Slika nije dostupna Čudnovati zahtjevi Fuchs o zahtjevima za nenošenjem maski: "Za osuditi je da se preko djece pokušavaju privući mediji i javnost"

>> Iza prijetnje Josipoviću i bombe u Berlinu stoji organizacija 'HF'

On je tom prilikom odabrao, po njegovom mišljenju, najvažnijeg ministra u Vladi.

'Pa ja bi danas rekao da je najvažniji ministar gospodin Fuchs. Zato jer svaka ozbiljna analiza pokazuje da hrvatsko društvo može izaći dugoročno iz krize, da moze bit pravo europsko društvo, ako bude ono o čemu mi puno pričamo, a ne radimo uvijek kako bi trebalo - društvo znanja i društvo obrazovanja', rekao je Josipović.

Osim prikupljanja sredstava za stipendiranje 800 studenata deficitarnih zanimanja, cilj večere bio je i promicanje važnosti potpore učeničkom i studentskom standardu. Za natječaj koji je zaključen 15. siječnja 2011. pristiglo je nekoliko tisuća prijava, a dobitnici stipendija bit će poznati za dva do tri tjedana, izjavio je novinarima u prigodi donatorske večere ravnatelj Nacionale zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu Davor Babić.

Akademska donatorska večera u cijelosti je bila posvećena promociji studenata i stipendija pa su na njoj predstavljeni mladi operni pjevači, studentica koja je izradila robota, nagrađeni informatičari, student dizajna koji j pobijedio između 2500 drugih kandidata i brojni drugi. (D.Ma/Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene