Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jezerinac na misi recitirao Thompsonovu pjesmu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojni biskup Juraj Jezerinac predvodio je danas misu zahvalnicu u prigodi Dana državnosti i blagdana Sv. Bone, zaštitnika Vukovara, u župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova u nazočnosti vjernika i polaznika Hrvatskoga vojnog učilišta "Petar Zrinski" koji u Vukovaru slave završetak izobrazbe na hrvatskim vojnim školama.

"Molimo za sve građane da Hrvatska bude domovina prava u kojoj će svaki čovjek moći dostojno živjeti", poručio je Jezerinac u propovijedi te pozvao vjernike da se mole i za one koji su počinili zlo nad Vukovarom i Hrvatskom.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović pojavio se na pressici čelnika SDP-a Peđe Grbina - 15 Pjesma kultnog benda Čije je to stihove Milanović citirao tijekom šokantne objave: "Rijeke pravde dolaze, izlit će se u proljeće" Vojnici na bojištu pjevali sovjetsku pjesmu Podijeljena mišljenja VIDEO Ruski i ukrajinski vojnici zajedno pjevali na bojištu? "Procvjetale su jabuke i kruške, digle se magle iznad rijeka"

Spomenuvši se velikih žrtava koje je Hrvatska podnijela u Domovinskom ratu za neovinost i slobodu, biskup Jezerinac izrecitirao je pjesmu Marka Perkovića Thompsona "Bijeli golubovi".

Napomenuo je da Crkva nema političku vlast, niti je želi jer bi time, kako je rekao, izdala samu sebe. Crkva nema ni političkih programa, rekao je, dodajući kako je njezin jedini program Evanđelje.

Nakon mise, polaznici Hrvatskoga vojnog učilišta "Petar Zrinski" u procesiji su prošli gradskim ulicama do Kamenoga križa na ušću Vuke u Dunav podno kojega su položili vijenac i zapalili svijeće.

Proslava Dana državnosti i završetka izobrazbe na hrvatskim vojnim školama bit će nastavljena poslijepodne u vojarni 204. vukovarske brigade promocijom i podjelom diploma polaznicima 10. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić" i 12. naraštaja pilota kadeta.

Svečanosti će, kako se očekuje, biti nazočni predsjednik države Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić i predsjednik Vlade Ivo Sanader te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Josip Lucić.

Prije dolaska u vojarnu odat će počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja na mjestu masovne grobnice na Ovčari.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene