Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kod na jajetu

Od farme do stola: Jednim klikom saznajte kupujete li domaća jaja ili ona iz uvoza

Kako prepoznati domaće jaje? (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Kako prepoznati domaće jaje? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kako prepoznati domaće jaje? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Kako prepoznati domaće jaje? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Kako prepoznati domaće jaje? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Kako prepoznati domaće jaje? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Kako prepoznati domaće jaje? (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
U Hrvatskoj je prošle godine proizvedeno oko 700 milijuna jaja. Hrvati vjeruju domaćim jajima i rado ih kupuju. Od sada kupcima je lakše razlikovanje uvoznih od domaćih jaja uz pomoć jednostavne aplikacije.

Od 10 potrošenih prošle godine na domaćem tržištu samo je jedno jaje iz uvoza. Uz novu aplikaciju kupci će odsada jednostavno razlikovati domaća od uvoznih jaja. Kod koji se nalazi na svakom jajetu dovest će vas do farme na kojoj je proizvedeno.

Pročitajte i ovo Ortopedska pomagala Pokrovitelj Bauerfeind Korisne informacije za pacijente, ali i liječnike! Besplatna aplikacija koja poboljšava kvalitetu života osoba kojima su potrebna ortopedska i druga pomagala Slika nije dostupna Umjesto domaće Žalosno: Turisti u Hrvatskoj jedu - uvoznu hranu!

Kako prepoznati domaće jaje? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Kako prepoznati domaće jaje? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

"Zgodno je to da čovjek koji kupi jaje točno zna od koga je kupio jaje. Da to nije jaje došlo iz Poljske, iz Srbije, iz bilo koje zemlje", smatra proizvođač jaja, Berislav Parat.

"Ukucate kod koji je na jajetu i na njemu vidite kad je proizvedeno, s koje je farme došlo, da li je podni, kavezni ili slobodan uzgoj. Sve podatke možete dobiti s jednog jedinog hrvatskog jajeta koje kupite u bilo kojoj hrvatskoj trgovini", objašnjava ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić.

Kako prepoznati domaće jaje? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Kako prepoznati domaće jaje? (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Uz pomoć koda na jajetu nije više potrebno osobno poznavati proizvođača da bismo mu vjerovali.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene