Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovor ugodni

Jandroković s Meloni: "Hrvatska i Italija moraju bolje upravljati migracijama"

Giorgia Meloni, talijanska premijerka
Giorgia Meloni, talijanska premijerka Foto: Afp
Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i talijanska premijerka Giorgia Meloni složili su se u petak da dvije države trebaju jače surađivati u upravljanju migracijama.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i talijanska premijerka Giorgia Meloni ustvrdili su u petak kako su obje zemlje izložene migracijskim pritiscima s različitih ruta, te istaknuli potrebu jačanja suradnje, operativne i političke, kako bi se iznašli sveobuhvatni i održivi modaliteti upravljanja migracijama, priopćio je Sabor nakon sastanka dvoje dužnosnika u Zagrebu.

Pozdravili su suradnju u području energetike, osobito u okviru transnacionalnog projekta "Doline vodika Sjeverni Jadran" u kojem sudjeluje i Slovenija.

Pročitajte i ovo Grindavik neizvjesnost na Islandu "Ovo je scenarij iz noćne more": Kolika je vjerojatnost vulkanske erupcije i kakva bi ona bila?

Predsjednik Sabora naglasio je i kako stabilnosti i diversifikaciji opskrbe energentima u široj regiji dodatno doprinosi i LNG terminal na Krku.

Jandroković i Meloni su rekli da resursima Jadranskog mora koje povezuje dvije susjedne zemlje treba odgovorno i održivo upravljati, stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Domovinski pokret okupio se da spriječi Milorada Pupovca da oda počast žrtvama Vukovara - 9 dežurstvo u restoranu Domovinski pokret okupio se kako bi spriječio Milorada Pupovca da oda počast žrtvama Vukovara

Meloni, prva talijanska premijerka u povijesti, ujedno je i prva predsjednica neke talijanske vlade u bilateralnom posjetu Hrvatskoj u više od dva desetljeća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene