Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KRIZA VLADE

Božo Petrov: Svi ministri Mosta danas će dati ostavke!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na današnjoj je sjednici Sabora Petrov najavio kako će se idućeg tjedna glasovati o povjerenju ministru financija Zdravku Mariću, a vrlo brzo procurilo je kako HDZ već skuplja potpise za smjenu samog Petrova. Petrov je potom na izvanrednom obraćanju najavio da Most izlazi iz Vlade.

Predsjednik Sabora i čelnik Mosta Božo Petrov obratio se javnosti oko 13 sati. Odmah je kazao kako će danas svi ministri Mosta dati ostavku.

Pročitajte i ovo Božo Petrov Porazna statistika MOST-ov apel za demografski preporod Hrvatske: "Ljudi bježe zbog korupcije, truleži i močvare Andreja Plenkovića" Slika nije dostupna Politički put Bože Petrova U nešto više od godinu dana: Gradonačelnik, potpredsjednik Vlade, predsjednik Sabora, pa saborski zastupnik

"Mi više nismo dio ove Vlade i ovim potezom pokazujemo da nam nije stalo do fotelja, kao ni prošle godine kad je HDZ rušio svoju Vladu. Kad se već predsjednik Vlade ne drži niti Ustava niti parlamentarne demokracije, mi hoćemo. Ovim potezom sprečavamo ustavnu krizu koju je proizveo Andrej Plenković i pokazujemo odgovornost prema građanima", poručio je Petrov.

"Andrej Plenković je svojim potezom srušio ovu Vladu i rekao da ima većinu. Ja ga pozivam da to pokaže, inače će biti kriv za političku krizu. Sve se ovo događa zbog zaštite ministra financija i stanja u Agrokoru", ustvrdio je. Upitan je li mu poznato da se prikupljaju potpisi za njegovu smjenu te hoće li i tu točku staviti na dnevni red Sabora, kazao je: 'U trenutku kad potpisi dođu i zahtjev za tom točkom, uvrstit ću u dnevni red. Nećemo se igrati, kao što se HDZ igrao prošle godine, kad je bilo riječi o smjeni Tomislava Karamarka. Ići će po dnevnom redu i prvo što će se raspraviti, raspravit će se točka o opozivu ministra financija i vidjet će se tko je srušio ovu Vladu i raspravit će se afera Agrokor'.''

Naglasio je da oni žele raspraviti i pokazati tko je i zašto srušio ovu Vladu te na koji se način dogodila afera Agrokor.

Podsjetimo, na današnjoj je sjednici Sabora Petrov najavio da će se idućeg tjedna glasovati o povjerenju ministru financija Zdravku Mariću, a vrlo brzo procurilo je kako HDZ već skuplja potpise za smjenu samog Petrova.

Podsjetimo, kriza Vlade izbila je nakon što je jučer premijer Andrej Plenković smijenio Mostove ministre Vlahu Orepića, Antu Šprlju i Slavena Dobrovića, koji su bili protiv Vladina odbijanja da se u Saboru glasuje o povjerenju ministru Mariću.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene