Obavijesti Video Pretražite Navigacija
o mjerama u četvrtak

Uži kabinet nastavlja brusiti nove mjere, hoće li se zatvoriti kafići? Premijer Plenković izbjegao novinarska pitanja

Izjava premijera Andreja Plenkovića
Izjava premijera Andreja Plenkovića Foto: DNEVNIK.hr
U Banskim je dvorima održana sjednica Užeg kabineta na kojoj su ministri raspravljali o novim strogim mjerama protiv korone. Kasnije poslijepodne nastavljaju raspravu. Premijer je nakratko otišao u NSK, gdje je dao izjavu za medije, ali nije ostao na novinarskim pitanjima.

Cijeloga dana bruse se nove stroge mjere u borbi protiv pandemije koronavirusa. Na sjednici Užeg kabineta nove mjere razmatrali su ministri, a kad se usuglase, bit će poslane županima. Premijer Andrej Plenković s dijelom ministara otišao je iz Vlade u NSK na obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Nakon toga obratio se medijima, ali nije rekao ni riječi o budućim mjerama. Dok su drugi sudionici sastanka davali izjavu, a novinari čekali da premijeru postave pitanja o mjerama, predsjednik Vlade otišao je iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković 16. Vlada RH Plenković nakon saborske podrške vladi poručio: "Napravit ćemo iskorak, pokušat ćemo uspostaviti dijalog s oporbom" Nova Vlada - 3 Sedam potpredsjednika Ovako će izgledati treća Plenkovićeva Vlada

Po završetku vraćaju se u Vladu i nastavljaju raspravu o novim restriktivnim mjerama koje će biti predstavljene u četvrtak na sjednici Vlade. Kako se neslužbeno doznaje, najviše je prijepora o tome trebaju li se zatvoriti kafići i restorani ili da ta krajnja mjera bude samo u županijama s lošijom incidencijom zaraze.

Konferencija za medije Nacionalnog stožera otkazana je bez posebnog objašnjenja, a nova konferencija najavljena je za petak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene