457674
457674
457674
457674
457674

Izbori u SDP-u: U drugi krug idu Bernardić i Ostojić

  • , 19.11.2016., 22:24
  • Autor:
  • komentara

Održani su još jedni izbori u SDP-u, drugi u godinu dana, a za čelno mjesto u stranci bilo je čak sedam kandidata. Prema privremenim rezultatima u drugi krug idu Davor Bernardić i Ranko Ostojić.

 
 
 
 
Govor Davora Bernardića (Video: Dnevnik.hr)
Govor Davora Bernardića (Video: Dnevnik.hr)

22:35 - 'Prije svega se zahvaljujem na fer borbi svojim kandidatkinjama i kandidatima i čestitam što smo uspjeli sačuvati obraz SDP-a, dostojanstveno se borili i siguran sam da će biti tako i u drugom krugu. Zahvaljujem svima koji su izašli na izbore, koji su dali glas, prepoznali viziju SDP-a za koju ću se boriti i u drugom krugu.

Želim reći da SDP danas zaista ima praznik demokracije, čestitam naravno, i Davoru, ali ja nikad ne odustajem. U SDP-u smo se naučili da se borimo. Prema tome Davore, neće biti lako. SDP je pobijedio, siguran sam da će pobijediti i iduću subotu, a ja i on ćemo biti u prilici da držimo pobjedničke govore', rekao je Ranko Ostojić.

22:25 - 'Danas je pobijedio SDP. Sretan sam i ponosan i zahvaljujem svim članovima i članicama koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su mi ukazali svoje povjerenje i podršku. Čestitam Vesni, Gordani, Karolini, Toninu, Orsatu i Ranku koji je izborio ulazak u drugi krug. Mislim da smo pokazali da smo velika stranka i mislim da smo pokazali kako se bori dostojanstveno i za SDP i za Hrvatsku i hvala svima na korektnoj kampanji.

Mojim kolegicama i kolegama, protukandidatima na ovim unutarstranačkim izborima želim poslati poruku - SDP vas treba i naći ćemo načina kako da vas uključimo u rad SDP-a za izgradnju boljeg i modernijeg društva, društva jednakih šansi. Ono što nas čeka kao SDP-ovce je izgradnja boljeg društva i promjene u Hrvatskoj, smanjivanje društvenih nejednakosti, borba za ljude koji žive od svog rada i borba za društvo jednakih šansi'', rekao je nakon objave rezultata Davor Bernardić.

22:02 - Rezultati su poznati na 91 posto biračkih mjesta. Objavljeni su privremeni rezultati, a konačne rezultate objavit će u ponedjeljak u 14 sati.

Izašlo je oko 18.000 članova stranke na birališta.

Glasalo je oko 50 posto birača, a nevažećih je listića bilo 0,25 posto.

Davor Bernardić je dobio 7924 ili 46 posto glasova, Ranko Ostojić 3926 glasova ili 22,79 posto.

Iako se radi o privremenim rezultatima za pretpostaviti je, da će i nakon konačnih rezultata u ponedjeljak, u drugi krug ići Davor Bernardić i Ranko Ostojić.

Davor Bernardić - 7924, 46 %
Ranko Ostojić - 3926, 22,79%
Orsat Miljenić - 3010, 17,47%
Tonino Picula - 1957, 11,36%
Karolina Leaković - 206 glasova, 1,20%
Vesna Škulić - 36, 0,21%
Gordana Sobol - 166, 0,96%

Održani izbori u SDP-u

Za čelnu dužnost u stranci kandidiralo se sedam članova i članica SDP-a: Tonino Picula, Ranko Ostojić, Orsat Miljenić, Davor Bernardić, Vesna Škulić, Gordana Sobol i Karolina Leaković.

Prema prvim neslužbenim rezultatima u vodstvu je Davor Bernardić, a u drugi krug mogao bi ući i Ranko Ostojić.  Prema također neslužbenim informacijama, na unutarstranačke izbore u SDP-u izašlo je oko 50 posto birača, što je oko 18.000 članova. To je manja izlaznost u odnosu na izbore u travnju kada su se za mjesto čelnika stranke natjecali Zoran Milanović i Zlatko Komadina i kada je na izbore izašlo nešto više od 20.000 članova.

Idući krug izbora za novog predsjednika SDP-a održat će za tjedan dana, a konvencija, na kojoj će se birati ostala stranačka tijela, 3. prosinca.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se