Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza Sabine Tandare Knezović

Može li činjenica da Pusić nema otvorenu potporu predsjednice utjecati na njezinu kandidaturu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je kandidirala Vesnu Pusić za glavnu tajnicu UN-a. Pusić se nada kako će dobiti i potporu predsjednice. No, predsjednica je nezadovoljna. Reporterka Dnevnika Nove TV, Sabina Tandara Knezović pratila je ovu situaciju.

Može li činjenica da Vesna Pusić nema otvorenu potporu predsjednice utjecati na njezinu kandidaturu?

Pročitajte i ovo Kolinda Grabar-Kitarović i Vladimir Putin (Foto: AFP) Nezgodan trenutak Burno zbog poziva Predsjednice Putinu da dođe u Hrvatsku; Plenković poručio: "Čut ćemo se poslijepodne" Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Argentini (Dnevnik.hr) Tijekom posjeta Argentini "Samo zlonamjerni mogu iz Predsjedničine izjave iščitavati veličanje jednog totalitarnog režima"

To što Pusić nema otvorenu potporu predsjednice ne može utjecati na njezinu kandidaturu. Ona je kandidatkinja vladajućih i nitko ne može spriječiti da se natječe na to mjesto. No ono što se može dogoditi da se eventualno još netko kandidira.

Tada bi ispali uistinu smiješni, izblamirali bi se u svijetu, jer se do sada nikad nije dogodilo da jedna država ide s više kandidata. Potpora predsjednice itekako bi dobro došla jer bi imala još jednu osobu koja bi za nju lobirala.

Pusić kandidatkinja za glavnu tajnicu UN-a; Predsjednica: 'Neću ići protiv toga, ali...'

Podsjetimo, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ocijenila je kako je odluku o hrvatskom kandidatu za glavnog tajnika ili tajnicu Ujedinjenih naroda trebalo prepustiti novoj Vladi jer su izbori preblizu. Napominje, da unatoč ovom stavu neće ići protiv nacionalnog kandidata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene