Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na granici sa Slovenijom

APEL IZBJEGLICA PRED KAMEROM DNEVNIKA NOVE TV 'Ne tražimo ništa od vas. Samo pustite žene i djecu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iskusni snimatelj Dnevnika Nove TV Mišo Maoduš zabilježio je noćas dramatične događaje na hrvatsko-slovenskoj granici, gdje je slovenska policija blokirala prelazak oko 1800 izbjeglica koji su vlakom stigli do granice.

Jake reporterske snage Dnevnika Nove TV prate najnovije događaje s izbjeglicama

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi sustav Ljubljana hvali suradnju s Hrvatskom Slika nije dostupna Grčić o izbjeglicama: 'Spremni smo na sve opcije, a najvažnije nam je zaštititi našu državu i građane'

Vlak s izbjeglicama, koji je prema slovenskoj granici krenuo iz Čakovca, zaustavio se na oko 200 metara prije graničnog prijelaza Trnovec, rekao je Mišo Maoduš, snimatelj Dnevnika Nove TV. Do granice je stigao oko 2 sata u ponedjeljak ujutro.

Izbjeglice su nakon što se vlak zaustavio prugom krenule prema slovenskoj granici pješice po kiši, ogrnuti dekama i kabanicama, no dočekala ih je žičana ograda, slovenska policija i psi.

Jedan od slovenskih policajaca predstavniku izbjeglica je pojasnio da žičana ograda znači da u Sloveniju neće ući putem pruge, već da moraju skrenuti prema službenom graničnom prijelazu te tamo pričekati prolazak u Sloveniju.

Hrvatska policija zadržava migrante od ulaska u zemlju, oni viču: 'Otvorite vrata, otvorite vrata'; Milanović: 'Puštat ćemo ih i slati prema Sloveniji'

BURNA NOĆ NA GRANICI Slovenija odlukom šokirala Hrvatsku

Potresni prizori pred slovenskom granicom obilaze svijet

Izbjeglice su, nakon što je postalo jasno da prugom ne mogu dalje, skrenule i paralelno sa žičanom ogradom krenule 500 metara niže do službenog graničnog prijelaza kroz polje.

Na službenom graničnom prijelazu ubrzo se skupilo oko 1800 izbjeglica, odnosno svi koji su se iskrcali iz vlaka, no Slovenci ih nisu puštali i dalje preko granice.

Naš snimatelj pratio je stanje na granici sve do 4 sata ujutro, no izbjeglicama je ulazak u Sloveniju i dotad bio onemogućen.

Isti predstavnik izbjeglica, koji je ranije razgovarao s policijom na pruzi, na službenom je graničnom prijelazu zatražio da se u Sloveniju puste barem žene i djeca. "Ne tražimo ništa od vas. Samo pustite žene i djecu. Želimo samo mirno proći. Mi muškarci možemo ovdje ostati pet i šest tjedana. Samo pustite žene i djecu. Pustite nas kao što to rade druge zemlje, lako je", apelirao je predstavnik izbjeglica, no tad je s njim došao pregovarati slovenski prevoditelj, koji mu je pojasnio kako prolaska zasad nema.

U priloženoj snimci reportera Miše Maoduša pogledajte kako je to noćas izgledalo na hrvatsko-slovenskoj granici.

Tijekom dana napeto stanje na granici sa Slovenijom pratit će reporteri Dnevnika Nove TV Andrija Jarak, Barbara Štrbac i Josipa Krajinović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene