Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nada u dobar 'score'

Josipović o turizmu: Konačna ocjena tek na kraju sezone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je kako se nada da će turistička sezona na kraju ipak biti uspješna, no konačna će se ocjena, kazao je, moći dati tek po njenom završetku.

"Zbog klimatskih promjena i ekonomske situacije dinamika dolaska turista je nešto drukčija od one kakve smo navikli", kazao je Josipović, dodajući kako se nada "da ćemo do kraja sezone imati jedan dobar 'score'".

Osvrnuvši se na trodnevni posjet Istarskoj županiji Josipović je ponovio da je Istra uzorna regija ne samo u Hrvatskoj nego u Europi te da su ovdje i turizam i poljoprivreda i odnos prema investicijama nešto drukčiji i bolji nego u drugim dijelovima Hrvatske.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraživanje Eurostata Izašli podaci o najdugovječnijim stanovnicima Europske unije: Pogledajte gdje se na ljestvici nalaze Hrvati Očekuje se dobra predsezona Za Uskrs se očekuje više od 100 tisuća dolazaka Očekuje se dobra predsezona: Broj rezervacija premašuje rekordnu 2019.

-->> 'Cijene su ono na što najmanje možemo utjecati'

"Nadam se da će cijela Hrvatska pa tako i Istra krenuti još jednim većim zamahom. Sada kada smo članovi Europske unije otvaraju nam se nove perspektive, a u Istri će se najprije pokazati rezultate naše europske stvarnosti", zaključio je Josipović.

Hrvatski predsjednik večeras je u Umagu nazočio finalnom meču teniskog turnira "Vegeta Croatia open" u Umagu, a prije toga, nakon obilaska sportskog kompleksa "Stella Maris", novinarima je izjavio kako je značaj ove manifestacije za hrvatski turizam iznimno velik jer, kako je rekao "ovdje se na djelu pokazuje što znači suvremeni turizam".

"On nije samo uživanje u prirodnim ljepotama već je to jedan zanimljiv spoj kulture, sporta, turizma, druženja i ugostiteljstva i o tome svjedoči i veliki broj posjetitelja iz cijele Europe", kazao je Josipović. Na pitanje kakav odmor on voli, aktivan ili na plaži uz knjigu, Josipović je kazao da je to stvar određenog temperamenta, ali da on osobni više voli odmor uz knjigu i glazbu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook   

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene