Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan neovisnosti

'Napravili smo važne korake, ali posao nikada nije gotov'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović ocijenio je da je Hrvatska u protekle 23 godine napravila neke važne korake, ali i naglasio da posao nije gotov, posebno u gospodarstvu.

'Nakon 23 godine možemo reći da je Hrvatska napravila neke velike i zaista važne korake. Na kraju krajeva od zemlje u ratu, zemlje djelomično okupirane i razorene postali smo članica EU, međunarodno priznata zemlja s vidljivom participacijom u ozbiljnim međunarodnim okolnostima i događajima. S druge strane, naravno da posao nikada nije gotov, posebice kada je riječ o gospodarstvu. Tu imamo jako puno toga za učiniti, imamo puno reformi za provesti', rekao je Ivo Josipović novinarima u Saboru, nakon svečane sjednice u povodu Dana neovisnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Srbijanski premijer za američke medije 'Bez obzira je li riječ o Srbiji, BiH ili Hrvatskoj, provoditi reforme na Balkanu je 'gore od pakla'' Slika nije dostupna EU je uvela reda Godinu dana članstva: 'Izvan EU Hrvatska bi postala varijanta Hodžine Albanije'

Ponovio je da reforme više ne mogu čekati te da ih treba provesti na više razina.

Leko: Referendumi su nam u zadnje vrijeme nekako u modi

'Nije pitanje samo gospodarskih zakona i gospodarskih mjera. Naše društvo treba novi iskorak, nove temelje, treba novi iskorak kada govorimo o demokraciji, o organizaciji, o efiksnosti, o funkcionalnosti. Ja vjerujem da Hrvatska to može učiniti i želim da možda već dogodine kažemo: da, Hrvatska ima jedan novi uzlet u bolju budućnost', poručio je predsjednik. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene