Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivo Josipović u Gudovcu

Josipović: 'Hrvatska doista uvozi previše hrane'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveći poljoprivredni sajam u Gudovcu pokraj Bjelovara obišao je i predsjednik RH Ivo Josipović i tom prilikom izrazio zadovoljstvo viđenim.

'Dojmovi su sjajni,vidim da je ovdje vrlo raznolik asortiman hrane što je dobro, kao što je dobro i to da ima puno domaćih i stranih izlagača iz čak 15 zemalja. U svakom slučaju čestitam organizatorima', kazao je predsjednik Ivo Josipović.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica - 1 Borba za glasove Režu vrpce, otvaraju zgrade, radove... Razletjeli su se na sve strane: Jedna je stvar i više nego jasna Ilustracija UCJENA SNS-a? Zbog duga isključili struju jedanaesteročlanoj obitelji, gradonačelnica im poručila: ''Kako ste glasali, tako ste i dobili"

Kakve će posljedice Putinova zabrana uvoza ostaviti na naše proizvođače?

Osvrnuo se i na nezadovoljstvo poljoprivrednika činjenicom da je Hrvatska još uvijek preveliki uvoznik hrane.

'Brojke su jasne i pokazuju da Hrvatska doista uvozi previše hrane, a s druge strane znamo koje imamo resurse. Vlada naravno tu može i treba definirati drukčiju politiku, a s druge strane mislim da će i proizvođači trebati malo bolje osluhnuti potrebe tržišta jer klasična proizvodnja samo pšenice i kukuruza više neće ići. Mislim da se treba orijentirati na one proizvode koje nedostaju našem tržištu', kazao je predsjednik.

Na novinarski upit kako komentira najnovije istraživanje prema kojima mu popularnost kod biračkog tijela stagnira, pa čak i pada, rekao je da je bio u inozemstvu te da ih još nije vidio, no čuo je i zadovoljan je njima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene