454945
454945
454945
454945
454945

Ivana Petrović: 'Ideologija je kompletno preuzela ideju u političkim kampanjama''

  • , 26.10.2016., 15:47
  • Autor:
  • komentara

"Moja ključna teza je bila da je ideologija kompletno preuzela ideju u političkim kampanjama", rekla je urednica vanjske politike i reporterka Nove TV.

 
 
 
 
 
FOTO: Ivana Petrović
FOTO: Ivana Petrović

U organizaciji Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Hrvatske udruge komunikacijskih agencija u utorak je održana tribina na kojoj je problematizirano nekoliko pitanja i tekućih trendova političkih kampanja.

Govorilo se o nedavno održanim izborima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, ali i predizborima u SAD-u koji su u tijeku.

Urednica vanjske politike i reporterka Nove TV, Ivana Petrović, na okruglom stolu sudjelovala je u ulozi moderatorice i sudionice rasprave na kojem su govorili akademski stručnjaci, ali i stručnjaci koji se u praksi bave kreiranjem i vođenjem kampanja.

Govornici okruglog stola bili su: prof. dr. sc. Dejan Verčić s Fakulteta društvenih znanosti u Ljubljani; Semina Ajvaz sa Sveučilišta Džemal Bijedić iz Mostara; Tomislav Damnjanović; Mandat – političke strategije iz Beograda; izv. prof. dr. sc. Božo Skoko, s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu te Kristijan Sedak, mag. comm. s Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu.

"Ni Hrvatska ni Slovenija, koje su euroatlantski integrirane zemlje, nemaju autentične političke sustave koji su izrasli iz društva, već su oni izvedeni iz prijašnjih jednopartijskihi sustava i prilagođenih novom vremenu. Budući da tu dolazi do sukoba novih elita i društva, pitanje koje je postavljano na okruglom stolu bilo je, kako „odčepiti“ tu situaciju i stvoriti autentični lijevi i desni centar u Hrvatskoj i drugim zemljama u susjedstvu. Govorilo se o estradizaciji s posebnim naglaskom na izbore u Hrvatskoj i zemljama u okruženju. Moja ključna teza je bila da je ideologija kompletno preuzela ideju u političkim kampanjama", prenosi s okruglog stola urednica Ivana Petrović.

Krajnji zaljučak okruglog stola, kaže Ivana Petrović "jeste da je trenutno na djelu, kako je dr. Verčić rekao, 'depolitizacija politike', kod nas, ali i u svijetu. Neizbježno smo se u tom kontekstu bavili i američkim presjedničkim kandidatom Donaldom Trumpom, koji je nastao u procjepu same republikanske stranke".

 DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se