454945
454945
454945
454945
454945

Ivana Petrović: 'Ideologija je kompletno preuzela ideju u političkim kampanjama''

  • , 26.10.2016., 15:47
  • Autor:
  • komentara

"Moja ključna teza je bila da je ideologija kompletno preuzela ideju u političkim kampanjama", rekla je urednica vanjske politike i reporterka Nove TV.

 
 
 
 
FOTO: Ivana Petrović
FOTO: Ivana Petrović

U organizaciji Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Hrvatske udruge komunikacijskih agencija u utorak je održana tribina na kojoj je problematizirano nekoliko pitanja i tekućih trendova političkih kampanja.

Govorilo se o nedavno održanim izborima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, ali i predizborima u SAD-u koji su u tijeku.

Urednica vanjske politike i reporterka Nove TV, Ivana Petrović, na okruglom stolu sudjelovala je u ulozi moderatorice i sudionice rasprave na kojem su govorili akademski stručnjaci, ali i stručnjaci koji se u praksi bave kreiranjem i vođenjem kampanja.

Govornici okruglog stola bili su: prof. dr. sc. Dejan Verčić s Fakulteta društvenih znanosti u Ljubljani; Semina Ajvaz sa Sveučilišta Džemal Bijedić iz Mostara; Tomislav Damnjanović; Mandat – političke strategije iz Beograda; izv. prof. dr. sc. Božo Skoko, s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu te Kristijan Sedak, mag. comm. s Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu.

"Ni Hrvatska ni Slovenija, koje su euroatlantski integrirane zemlje, nemaju autentične političke sustave koji su izrasli iz društva, već su oni izvedeni iz prijašnjih jednopartijskihi sustava i prilagođenih novom vremenu. Budući da tu dolazi do sukoba novih elita i društva, pitanje koje je postavljano na okruglom stolu bilo je, kako „odčepiti“ tu situaciju i stvoriti autentični lijevi i desni centar u Hrvatskoj i drugim zemljama u susjedstvu. Govorilo se o estradizaciji s posebnim naglaskom na izbore u Hrvatskoj i zemljama u okruženju. Moja ključna teza je bila da je ideologija kompletno preuzela ideju u političkim kampanjama", prenosi s okruglog stola urednica Ivana Petrović.

Krajnji zaljučak okruglog stola, kaže Ivana Petrović "jeste da je trenutno na djelu, kako je dr. Verčić rekao, 'depolitizacija politike', kod nas, ali i u svijetu. Neizbježno smo se u tom kontekstu bavili i američkim presjedničkim kandidatom Donaldom Trumpom, koji je nastao u procjepu same republikanske stranke".

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se