Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

NAGRADA ''KRUNOSLAV SUKIĆ''

BORBA ZA PRAVDU SE ISPLATI Ivana Paradžiković dobitnica značajne nagrade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivana Paradžiković, urednica emisije Provjereno, dobitnica je Nagrade "Krunoslav Sukić" za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava. Nagradu dodjeljuje Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek.

Profesionalno i ljudsko zalaganje Ivane Paradžiković za socijalnu pravdu, ljudska prava i demokratske standarde kroz emisiju Provjereno bilo je povod za dodjelu ovogodišnje Nagrade "Krunoslav Sukić" 2016. Tijekom godina Provjereno je postalo oslonac mnogih ljudi.

Pročitajte i ovo Ivana Paradžiković Dvije nominacije za Zlatni studio Ivana Paradžiković o tipičnom radnom danu u redakciji Provjerenog: ''Nema tabua, zabranjenih tema. Ništa ne guramo pod tepih'' Ivana Paradžiković (Foto: PR) - 4 NOMINACIJA ZA PROVJERENO ''Plakali smo zajedno, smijali se, izborili vrlo važne i bitne pobjede. Još vjerujemo da novinarstvom možemo spasiti svijet"

Provjereno je mnogo puta ukazalo na nepravde te svojim emisijama potiče sustav na reakciju, djelovanje i pružanje zajamčenih prava. Svojim pričama nerijetko je znalo ganuti cijelu Hrvatsku te potaknuti reakciju i pomoć onim kojima je pomoć potrebna te je dalo snažan glas onima koji su zahtijevali pravdu u borbi protiv moćnih protivnika.

Ivana Paradžiković dugogodišnja je urednica Provjerenog Nove TV, emisije koja je nedavno obilježila 400 prikazanih epizoda, a povodom primitka Nagrade "Krunoslav Sukić" izjavila je:
"Iznimna mi je čast primiti ovu nagradu jer već 10 godina redakcija Provjerenog glas je obespravljenih, zaboravljenih, marginaliziranih... U tih smo 10 godina postali sinonim borbe za pravdu u društvu. Držimo svojom odgovornošću boriti se za one kojima je nanesena nepravda, uzeto dostojanstvo, one koji misle, izgledaju ili vole drugačije, one koji pripadaju ne samo nacionalnoj nego bilo kojoj manjini i zato me ova nagrada, kao priznanje našeg rada, čini iznimno ponosnom."

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene