Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kampanja u punom jeku

Gabrijela Kišiček o komunikaciji Milanovića i Plenkovića: "Posebno je opasno..."

Aktualno Galerija Gabrijela Kišiček - 1 Gabrijela Kišiček - 1 Foto: DNEVNIK.hr Gabrijela Kišiček - 2 Gabrijela Kišiček - 2 Foto: DNEVNIK.hr Gabrijela Kišiček - 3 Gabrijela Kišiček - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Gabrijela Kišiček - 4 Galerija 1/4 >>
O kampanji i porukama koje slušamo u Dnevniku Nove TV govorila je komunikacijska stručnjakinja Gabrijela Kišiček.

Gabrijela Kišiček, komunikacijska stručnjakinja, kazala je u Dnevniku Nove TV da u petak nismo čuli ništa drugačije od onog što slušamo proteklih dana. "Zapravo bih rekla i godina, ali u proteklih tjedan dana to se sve intenziviralo tako da je kampanja u punom jeku".

Pitanje je i kakav učinak može postići u javnosti komunikacija Zorana Milanovića, a kakav Andreja Plenkovića?

"Kod predsjednika Milanovića možemo primijetiti da on želi pokazati neki pravedni gnijev. Isto tako apelira na emocije birača, posebice na ljutnju ne bi li ih tako motivirao da izađu na izbore i glasuju protiv HDZ-a", kaže Kišiček te dodaje kako je Plenković nešto suzdržaniji.

"On malo mijenja svoju retoričku taktitu, upravo zato da bi se pokazao kao drugačiji od Milanovića, da bi ponudio neki staloženiji stil, neku smirenost, a onda bi se to percipiralo i kao racionalnost. Kao da želi suprotstaviti svoju racionalnost naspram emotivnosti koju nudi Zoran Milanović.

Pročitajte i ovo Teroristički napad Crocus City Hallu Najmanje 40 poginulih VIDEO Islamska država preuzela odgovornost za masakr u blizini Moskve, među žrtvama ima i djece

Komunikaciju ne određuje samo osobnost, već i dužnost koju obnašaju stoga se postavlja ima li svaka njihova riječ sadržajnu težinu. Komunikacijska stručnjakinja ističe da je upravo to problem.

"Kod Zorana Milanovića vi vidite da je sadržaj na neki načim marginaliziran. Njegov stil, njegov riječnik je toliko dominantan i zaglušujuć da privlači svu pozornost i mi zaboravljamo koja je njegova argumentacija", kaže Kišiček.

Što se tiče mladih, koji su svaki dan izloženi takvom načinu komunikacije, Kišiček kaže da je moguće da predsjednik nekome postane uzor i model.

Pročitajte i ovo Barbara Štrbac i Željko Cvrtila - 1 Za Dnevnik Nove TV Stručnjak za sigurnost tvrdi: "Turudić je odmah trebao dobiti zaštitu, sada su na potezu SOA i policija"

"Ono što je posebno opasno je da se takav način komunikacije ne proširi kao neka epidemija, pogotovo pod načelom - 'ako može predsjednik, mogu i ja'", ističe komunikacijska stručnjakinja.

Što se tiče ostalih, Kišiček smatra da bi mogli početi komunicirati na neprimjeren način, ali Milanović ih je svojim stilom nadvladao i kao da su postali "sporedni likovi".

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene