Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrdi Jakovčić

TO VIŠE NEMA NIKAKVOG SMISLA Evo kako Slovenci nanose štetu hrvatskoj poljoprivredi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić oštro je reagirao na prigovor koji je Slovenija uputila Europskoj komisiji na hrvatski zahtjev za registraciju naziva Slavonski kulen/Slavonski kulin.

Taj prigovor, ali i slične poteze slovenskih vlasti u slučaju Varaždinskog zelja i Terana Ivan Jakovčić naziva "teatrom apsurda slovenske politike".

Pročitajte i ovo Nuklearna elektrana Krško Od ponedjeljka Krško neće raditi mjesec dana Ivan Jakovčić Krešendo Samo opušteno: Pogledajte kako bivši ministar pjeva na egzotičnom jeziku

Najavljuje da će se kao eurozastupnik snažno angažirati na razobličavanju takve neargumentirane politike slovenskih vlasti koja nanosi veliku štetu hrvatskim poljoprivrednicima.

"Ovo što u zadnje vrijeme čini slovenska politika zaista je teatar apsurda. Slovenija ima pravo na zaštitu imena Teran, ali to pravo ima i Hrvatska. U ostvarenju tog prava ići ćemo do kraja. Bude li trebalo podignut ćemo zbog Terana tužbu pred Europskim sudom. Svjedoci smo i slučaja s Varaždinskim zeljem, a ovih dana doznajemo da se Slovenija protivi i registraciji Slavonskog kulena. To zaista više nema nikakvog smisla! Očito se radi o sustavnom slovenskom negiranju svega onog kvalitetnog što se u Hrvatskoj može proizvesti i zaštititi oznakom zemljopisnog podrijetla. Od hrvatskog Ministarstva poljoprivrede očekujem da do kraja zaštiti interese hrvatskih proizvođača. Kao eurozastupnik učinit ću sve i u EP-u i u kontaktima s Europskom komisijom da razotkrijem ovaj teatar apsurda slovenske politike", naveo je u priopćenju Ivan Jakovčić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene