Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Istraga i pritvor za Srećka Uzelca zbog ubojstva svećenika Rafaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražna sutkinja Jasminka Jerinić Mušnjak donijela je danas rješenje o provođenju istrage protiv Srećka Uzelca za ubojstvo svećenika Josipa Rafaja, te je protiv osumnjičenika odredila pritvor od trideset dana, objavila je glasnogovornica Županijskog suda u Karlovcu Alenka Laptalo.

Tijekom istrage treba utvrditi činjenice koje tvore obilježje kaznenog djela ubojstva, tj prikupiti dokaze za osnovanost sumnja da je Uzelac 15. ožujka 2008. između 22,20 i 22,50 sati u dnevnom boravku Župnog dvora u Generalskom Stolu, s ciljem da liši života svećenika Josipa Rafaja, ispalio u njega tri hica iz pištolja marke Crvena zastava, od kojih su ga dva metka ranila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podignuta optužnica protiv Srećka Uzelca zbog ubojstva svećenika Slika nije dostupna Produljen pritvor Srećku Uzelcu, okrivljenom za ubojstvo svećenika Josipa Rafaja

Prema kaznenoj prijavi temeljenoj na provedenim balističkim i sudsko-medicinskim vještačenjima, Rafaj je zadobio strijelnu ranu trbuha, lijeve podlaktice i glave s ozljedom mozga, te je na mjestu događaja preminuo.

Pritvorenik Uzelac smješten je u karlovačkom zatvoru.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene