Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu stigli sve jučer

VIDEO: Zaplijenjeno 30-ak novih umjetnina Sanaderovih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija i istražitelji i danas su bili na adresi obitelji Sanader u Kozarčevoj ulici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najavili povrat za početak tjedna Vraća li MUP računala oduzeta Mirjani Sanader? Slika nije dostupna Ispovijest Mirjane Sanader za Kurier 'Atmosferu u RH uspoređuju s komunizmom'

Istražitelji su danas došli dovršiti posao privremene zapljene pokretnina obitelji Sanader, Mogli smo primijetiti kako su istražitelji iznosili i skulpture, osim slika, kao i druge stvari u kašetama.

>> VIDEO: Pogledajte kakve su slike iznesene iz Sanaderove kuće

>> Mirjana Sanader: I ja se pitam što nam to rade

Zaplijenjeno je novih 30-tak slika. Umjetnine je policija uz pomoć USKOK-ovih istražitelja tovarila u kombi vozilo oko pola sata. Oduzete umjetnine prebačene su u Muzej suvremene umjetnosti. Odvjetnici se još nisu konuzltirali s obitelji hoće li se ulagati žalba i na novu plijenidbu, a sud je onu prethodnu za zamrzavanjem imovine, bankovnih računa kao i poslovnih prostora danas odbacio. Odvjetnici smatraju da policija svojim postupanjima vrši pritisak na obitelj Sanader.

Podsjetimo, istražiteljima je jučer trebalo gotovo 16 sati da naprave popis Sanaderove pokretnine te da je iznesu iz kuće. Blokadu imovine i privremenu zapljenu vrijednih umjetnina na zahtjev USKOK-a odobrio je zagrebački Županijski sud koji je prije desetak dana blokirao imovinu bivšeg premijera i njegove uže obitelji, među ostalim i nekoliko bankovnih računa u Hrvatskoj.

Ivo Sanader u svojoj imovinskoj kartici prijavio je milijun i pol kuna vrijedne pokretnine, no navodno je ta vrijednost četiri ili pet puta veća. Kao strastveni kolekcionar, u svojoj zbirci navodno posjeduje više od 100 skupocjenih umjetničkih djela. Među najvrednijima su navodno slike Vlahe Bukovca.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene