444487
444487
444487
444487
444487

DOZNALI SMO Kakvi nam turisti dolaze, te zašto za odmor biraju baš Hrvatsku

  • , 26.07.2016., 07:19
  • Autor:
  • komentara

U srpnju je Hrvatsku za odmor izabralo gotovo 40 posto gostiju u dobi od 35 do 54 godine.

 
 
 
 
More, otoci i sigurnost privlače turiste (Video: Dnevnik Nove TV)
More, otoci i sigurnost privlače turiste (Video: Dnevnik Nove TV)

Tijekom srpnja Hrvatska je ugostila gotovo dva i pol milijuna turista, prema podacima sustava eVisitor. U tom mjesecu većinu gostiju čine žene mlađe od 35, dok među muškarcima dominiraju stariji od 45 godina. Doznali smo i što im je najvažnije kod odabira naše zemlje za odmor.

Zemlje s najvećim brojem turista u Hrvatskoj su redom:

1. Njemačka 2.759.005
2. Slovenija 2.712.556
3. Češka 1.528.535

Česi su treći najbrojniji gosti u Hrvatskoj u srpnju s nešto više od milijun i pol noćenja. Brojku od dva milijuna probili su Slovenci te Nijemci.

Njemački turisti uživaju i u brodskim turama po otocima, koje su svakog dana pune.

U srpnju je Hrvatsku za odmor izabralo gotovo 40 posto gostiju u dobi od 35 do 54 godine, trećina ih je mlađa, dok je 20 posto djece.

Gošće pripadnice ljepšeg spola, koje su po statistici većinom mlađe od 34 godine - u Hrvatsku između ostaloga, privlači i avanturistički turizam.

Što god radili - u Hrvatskoj se, što je iznimno bitno - turisti osjećaju sigurnima. "Mi smo na kraju krajeva mirno i sigurno odredište i to uvelike doprinosi odluci gosta gdje želi provesti i potrošiti svoj novac", kaže direktor TZ Raba.

Ukupna zarada od turizma ove će sezone zasigurno nadmašiti prošlogodišnju.

Sve dojmove turista i što oni kažu da im je najvažnije kod odabira Hrvatske kao ljetne destinacije, pogledajte u video prilogu.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se