Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Saborski mandat

Istraga je tajna, ali informacije cure u javnost - selektirano

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donedavni čelnik Carinske uprave, Mladen Barišić, ni iz pritvora se ne želi pomiriti s pravom na svoje zastupničke povlastice.

I dok se još uvijek ne zna kada će dobiti priliku braniti se pred USKOK-om, Barišić je iz Remetinca tražio aktiviranje, ali i zamrzavanje saborskog mandata. Podsjetimo, riječ je o mogućem krunskom svjedoku protiv bivšeg premijera Ive Sanadera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Puštenja njena suradnica Nevenki Jurak produžen istražni zatvor za tri mjeseca Slika nije dostupna Barišić nastavio obranu Zbog Fimi medije policija istražuje samu sebe

Uz bok saborskim zastupnicima. Upravo na to jednog dana, računa donedavni HDZ - ov rizničar, Mladen Barišić. Pa je iz zatvorske ćelije pisao u Sabor. 'Nije me iznenadilo, ništa me ne može iznenaditi, ovo su vremena puna tih događanja', rekao je Luka Bebić. Bivši ravnatelj Carine time se nije zaštitio od kaznenog progona i USKOK-ovih istražitelja. Afera Fimi media još mu je za petama. Ostaje u pritvoru i samo pod uvjetom da se domogne slobode poslije si želi osigurati brojne zastupničke povlastice.

'To je napravio i bivši premijer Sanader, da bi ostao u igri i da bi mogle ići spekulacije oko toga da će se vratiti. U HDZ-u ništa novo, međusobno nepovjerenje je očito', rekao je

iz Mandatno-imunitetnog povjerenstva. A je li u mutnoj igri s izvlačenjem novca iz državnih poduzeća i ministarstava i Sanader? Na direktno pitanje nema službenog odgovora. 'Je li Ivo Sanader meta? Ne mogu vam to reći. Meta je svaki onak tko je počinio kazneno djelo, bez obzira kako se on zvao', rekao je Bajić.

Da je bliski mu prijatelj u USKOK-ovoj sobici već progovorio i prebacio krivnju za sve sporne ugovore s marketinškom agencijom Nevenke Jurak upravo na bivšeg šefa Vlade,
Barišićev odvjetnik opovrgava. Skriva se i točan datum iznošenja njihovih obrana. 'Odvjetnici glavnih aktera afere Fimi medija odlučili su se nakratko povući. Ogorčeni brojnim kuloarskim pričama, barem zasada, ne žele istupati u javnosti.

>> Barišić zatražio da mu se aktivira i zamrzne mandat u Saboru

Istraga je tajna, ali informacije cure u javnost. Strogo selektiranim i po nekom samo USKOK-u i državnom odvjetništvu znanom ključu. 'To nema veze što su neki bili ovdje, pa i vi ste tu', rekao je Bajić. Samo mi nismo smjeli unutra, pa je teško reći koliko je tužiteljstvo blizu rješenju zagonetke. 'Teško mi je govoriti o postocima, ali sigurno smo otišli dalje, možete povećati taj postotak', rekao je Tomislav Karamarko.

'U postocima se ne mogu izražavati, svaka istraga traje onoliko koliko nam putev apokaže. Nove činejnice i dokazi su nam dragocjeni da ih raščistimo do kraja', Bajić. A jesu li oni dovoljno čvrsti samo oni znaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene