Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Inicijativa 'MojPoslodavac'

Tržište rada: Evo na što se najviše žale tražitelji posla, a na što poslodavci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MojPosao pokrenuo je inicijativu pod nazivom 'MojPoslodavac' kojom želi osvijestiti važnost odgovornog i uvažavajućeg odnosa između poslodavaca i tražitelja posla.

U cilju poticanja odgovornosti i poštovanja na tržištu rada, poslodavci se pozivaju na profesionalni pristup u procesu zapošljavanja i davanje povratne informacije na prijave kandidata, dok se sve posloprimce savjetuje na usmjereno slanje prijava koje zadovoljavaju uvjete određenog natječaja.

Pročitajte i ovo Ulje skuplje od nafte - 5 Diljem Europe Ulje skuplje od nafte, probijena granica od 10 eura: "Nemam novca za domaće, preskupo je…" Ilustracija Biljna baza Francuska zabranjuje neke nazive za hranu: Na popisu je 21 stavka

Predsjednik Uprave MojPosao portala, Igor Žonja, komentira razloge za pokretanje inicijative:

Zadnjih šest godina svjedoci smo izuzetno teške situacije u društvu. Ista je posljedica ranijih grešaka i nedovoljne želje za promjenom, odnosno nastavkom lošeg ponašanja.

Svi traže prava, ali rijetki preuzimaju odgovornost odnosno žele preuzeti odgovornost. S obzirom da je MojPosao kako kaže naš slogan centralno mjesto tržišta rada želimo dati doprinos u unapređenju istog te preuzeti dio odgovornosti.

Primijetili smo da se tražitelji posla najviše žale na nedostatak odgovora na njihove prijave za posao, dok nam se poslodavci često žale da dobivaju velik broj loših prijava. Zadnje dvije godine, osim što analiziramo i unaprjeđujemo naš sustav za praćenje prijava, također poslije svakog oglasa anketiramo tražitelje posla.

Pomaci postoje, poslodavci su povećali postotak odgovora na prijave kandidata za 20%, ali i dalje govorimo o vrlo malim postocima. Što se tiče tražitelja posla, moram napomenuti da smo prilikom našeg anketiranja zamijetili da veći broj njih, svjesno ili nesvjesno, često neiskreno odgovora na anketu. Ovim putem pozivamo tražitelje posla na iskrenost pri odgovaranju na anketu kako bismo zajedno unaprijedili odnose na tržištu rada.

Također, pozivamo poslodavce da odgovaraju tražiteljima posla i da koriste besplatni sustav koji im omogućava da u samo nekoliko minuta odgovore svim posloprimcima i u slučajevima kada ih se prijavilo više stotina ili tisuća.

Izdvojili smo samo nekoliko detalja, međutim svakodnevno radimo na unaprjeđenju našeg rada. Trudit ćemo se tako ili još bolje nastaviti u budućnosti, te molimo sve da na svom području djelovanja daju mali doprinos u promjeni našeg društva na bolje. 

Pošaljite svoju priču i osvoji vrijednu nagradu

U sklopu navedene inicijative, MojPosao poziva sve tražitelje posla da pošalju svoje iskustvo ugodnog selekcijskog procesa (bilo da su dobili posao ili ne) radi ukazivanja da kriza na tržištu rada ne mora značiti i krizu poslovnog bontona.

Svi zainteresirani mogu poslati svoja iskustva na redakcija@moj-posao.net s naznakom 'MojPoslodavac', najkasnije do 16. svibnja 2015. godine.

Stručni tim portala MojPosao odabrat će dva iskustva koja će biti nagrađena pametnim telefonom Nokia Lumia 630.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene