Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optuženi za ubojstvo civila

Iračani: Sudska odluka slučaju Blackwater neprihvatljiva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iračke su vlasti izrazile ljutnju i duboko nezadovoljstvo zbog odluke američkoga Saveznog suda prema kojoj su odbačene sve točke optužnice protiv petorice pripadnika zaštitarske tvrtke Blackwater Worldwide, optuženih za ubojstvo iračkih civila 2007.

Odluka suda ‘nepravedna je i neprihvatljiva’, rekao je glasnogovornik iračke vlade Ali al-Dabag, dodavši kako službeni Bagdad počinje poduzimati mjere koje ih dovesti do podizanja tužbe protiv privatne zaštitarske tvrtke, koja danas radi pod nazivom Xe Serivces.

Pročitajte i ovo Ilustracija Je li povezano? Detektivi tražili nestale studente iz 2014. pa i sami nestali: Pronađeni su, ali sve je i dalje obavijeno velom tajne Ubojstva u Kanadi istraga policije Horor u Kanadi: Muškarac (29) ubio pet članova obitelji, među njima i dvomjesečnu bebu

>> CIA angažirala tvrtku Blackwater za eliminiranje dužnosnika Al Kaide?

Petoricu zaštitara optužnica je teretila za ubojstvo 14 iračkih civila tijekom 2997. Iračani smatraju da je američka vlada teško prekršila ustavna prava. Dabag je najavio žalbu, no nije kazao kako i gdje će Irak poduzeti taj korak.

Ubojstvo iračkih civila negativno je utjecalo na američko-iračke odnose, a mnogi su Iračani to shvatili kao simbol američkog nepoštovanja života lokalnog stanovništva. ‘Iračka vlada izražava žaljenje i razočaranje odlukom američkog suda’, rekao je Dabag. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene