Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'U ime obitelji'

U pripremi VELIKA POVORKA: Predaje se zahtjev za raspisivanje referenduma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zahtjev za raspisivanje referenduma o ustavnoj definiciJa braka Saboru će biti predan u petak. Sa Zrinjevca će na Markov trg zahtjev i potpise nositi cijela povorka volontera i koordinatora inicijative.

U petak u 14 sati građanska inicijativa 'U ime obitelji' predat će Saboru zahtjeva za raspisivanje referenduma s više od 710 000 potpisa birača koji traže raspisivanje državnog referenduma s pitanjem 'Jeste li za to da u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?', stoji na web stranici ove inicijative.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Slika nije dostupna 'Potrebno više od 450.000' Odbor za Ustav: Inicijativa 'U ime obitelji' NIJE prikupila dovoljno potpisa

>> Moguća kriza zbog referenduma: SDP će glasovati protiv raspisivanja

Sa Zrinjevca će prema Saboru krenut će cijela povorka predstavnika svih županijskih koordinacija inicijative i dio volontera. Povorku će osiguravati volonteri građanske inicijative – hrvatski branitelji, dragovoljci Domovinskoga rata te umirovljeni pripadnici Specijalne policije. Nakon predaje potpisa inicijativa će u zagrebačkom parku Ribnjak održati druženje volontera.

Na web stranici 'U ime obitelji' stoji kako 'ovom povorkom želimo iskazati priznanje svakom pojedinom volonteru diljem Hrvatske i omogućiti svima koji to žele da predaju potpise'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene