Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stručnjaci upozoravaju

Moguća kriza zbog referenduma: SDP će glasovati protiv raspisivanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ustavnopravni stručnjaci upozoravaju političare na moguću krizu koja se stvara zbog referenduma o braku udruge U ime obitelji.

Iako upozoravaju kako se referendum mora raspisati, iz vladajućeg SDP-a stižu izjave kako će njihovi zastupnici suprotno volji više od 10 posto građana Hrvatske, glasovati protiv raspisivanja referenduma.

>>
'U ime obitelji': Idućeg petka predajemo više od 710.000 potpisa!

Pročitajte i ovo Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem" Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen"

'Smatram da kao zastupnik imam neobvezujući mandat i kada dođe trenutak glasovanja o odluci o raspisivanju referenduma imam pravo odlučiti kako ja mislim da je ovdje bitno', kazao je Peđa Grbin, predsjednik odbora za Ustav.

Potpredsjednik odbora za Ustav Vladimir Šeks je kazao da je volja građana obvezujuća. 'Ako bi na bilo koji način izigravali volju da se raspiše referendum - to bi trebao presjeći ustavni sud i zaključiti da se radi o sabotaži i diverziji referendumske volje'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene