Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gdje tko spava?

Ministar tvrdi da mu svakodnevno prijete: 'Ako se što dogodi meni ili mojoj obitelji...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija potvrdila je da se u braniteljskom šatoru u Savskoj ulici oko 13:30 sati u subotu dogodio incident.

Nepoznati muškarac htio se politi benzinom, no policija je brzo intervenirala i spriječila ga u toj nakani. Kako doznajemo, muškarac je hospitaliziran.

Ministar branitelja Predrag Matić izjavio je kako se subotnji događaj u Savskoj može tumačiti kao skretanje pozornosti s informacije da Đuro Glogoški pet mjeseci koristi kuću koju je država predala udruzi stopostotnih vojnih invalida.

Kuća je udruzi dana još za mandata ministrice Jadranke Kosor, kako bi svi 100-postotni invalidi koji dolaze na liječenje u Zagreb imali smještaj. Matić kaže da će taj pravilnik idući tjedan promijeniti i nadopuniti. Ističe kako svakodnevno prima prijetnje putem emaila, pisama ili poruka.

Pokušao se zapaliti u prosvjedničkom šatoru

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije bitno, ali... 'Nisam znao 'dress code', mogli smo Kotromanović i ja doći i u nakićenijim odorama' Slika nije dostupna Glogoški na tribini 'Ostalo je Ministarstvo u koje su nam postavili partizane, i četnike, i ustaše, i domobrane'

'Ukoliko se bilo što dogodi meni ili mojim članovima obitelji, ovdje sad javno kažem da ću odgovornima smatrati one neformalne organizatore okupljanja', kazao je ministar Matić.

Na pitanje što mu pišu u prijetnjama, odgovorio je:

'Od toga da imaju kalašnjikov za mene pa do onih zemunskih, mafijaških – da će me overiti s dva metka u glavu. I kad ih posjeti policija onda mi poslije pošalju pismo isprike i onda kad mi pišu, da uštede na papiru, usput – da li mi možete ministre riješiti to i to.'

Ni Đuro Glogoški ni Josip Klemm nisu htjeli davati izjave. Poslali su tek priopćenje u kojem se pitaju - 'Gdje spava Fred Matić?' Pobrojali su sve što zamjeraju ministru branitelja i premijeru. Ističu i kako se nad braniteljima provodi linč koji je podijelio društvo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene