Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident na otvaranju

VIDEO Fotograf 'lovio' Keruma i upao u more: 'Išao sam ga slikati i eto ga na!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Split je dobio Zapadnu obalu. Svečano otvorenje predvodio je gradonačelnik Željko Kerum, no njegov govor i program prekinuo je incident.

Proslava otvaranja zapadne obale u Splitu na samom svojem početku obilježena je incidentom. Naime, kako se okupljenima gradonačelnik Splita Željko Kerum obraćao s plutajuće bine, jedan od fotografa pao je s bine u procjep između nje i obale, širok oko jedan metar.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet

>> I na društvenim mrežama 'obilježeno' Kerumovo otvaranje Zapadne obale

>> Kerum: Ja sam najveći gazda u Splitu

Nesretnog fotografa odmah su krenuli iz mora vaditi s užadi, a priključio im se i Kristijan Petrić iz splitske HVIDRA-e, koji je za fotografom skočio u more kako bi mu pomogao. Oprema koju je nosio sa sobom, fotografu je potpuno uništena. On je nakon izvlačenja iz mora samo rekao kako se nada da će mu Kerum barem platiti upropaštenu opremu.

Kerum je tijekom incidenta samo pogledom pratio razvoj događaja, a nije imao nikakav komentar oko toga što se dogodilo. Zanimljivo je i kako je Kerum na otvaranje Zapadne obale stigao vozeći jet-ski u odijelu.

Otvaranju je nazočila i Jadranka Kosor koja je nedavno osnovala zajednički klub s Kerumom u Hrvatskom Saboru.

Zapadna obala Split je koštala 85,5 milijuna kuna, a svečanost otvaranja potrajat će do kasno večeras. Evo i tijeka programa svečanog otvaranja:

11,30 - Promenadni koncert Limene glazbe Solin i Kaštelanskih mažoretkinja
12,00 - Svečano otvaranje Zapadne obale
17,00 - Gastronomska fešta besplatnog jela i pića
17,30 - Revija oldtimera i bikera
18,00 - Atletska utrka na 750 metara s „uspornicima“
18,30 - Mimohod Omiških gusara
19,30 - Koncert Olivera Dragojevića
21,30 - Vatromet
21,45 - Koncert Marijana Bana

Kerum: Otvorenje Zapadne obale nije dio predizborne kampanje

Kerum je kasnije odbio primjedbe da je današnje svečano otvorenje organizirano radi njegove predizborne kampanje za lokalne izbore.

Na pitanje novinara kako komentira primjedbe da je otvorenje Zapadne obale organizirano radi njegove predizborne kampanje, Kerum je odgovorio kako je "to pitanje bez veze i ne treba uopće razgovarati o tome". Pritom je ponovio kako je šetnica na preuređnoj Zapadnoj obali "vlasništvo Splićana" i ne može se prodati te da je to najbolja šetnica na Mediteranu.

Na pitanje kako komentira to što ga neki protukandidati za gradonačelnika na lokalnim izborima prozivaju da na svečano otvorenje Zapadne obale troši novac iz proračuna, Kerum je odgovorio kako su "to gluposti, a ljudima koji to govore bilo bi pametnije za njihovu kampanju da su došli na svečanost i rekli istinu, a istina je ono što se vidi".

Na svečanom otvorenju Zapadne obale nije primijećen nitko od Kerumovih protukandidata za splitskoga gradonačelnika. Po navodima lokalnih medija, svečano otvorenje Zapadne obale stajat će splitsku gradsku upravu 600.000 kuna.

U preuređenje Zapadne obale uloženo je više od 85,5 milijuna kuna, a šetnica duga 623 metra proširena je za 25 metara. (D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene