Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijepori oko Gaženice

Improviziran terminal u koji je uplovio najveći kruzer: 'To je, neću reći - jadno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveći kruzer koji je ikad pristao u Zadru uplovio je u petak ujutro u luku Gaženica, čime je započeo promet nakon pet godina gradnje.

Iako luka još nije službeno otvorena, jer nedostaje zgrada terminala, putnike s kruzera dočekao je ministar Siniša Hajdaš Dončić. I to bez protokolom predviđenog gradonačelnika Božidara Kalmete, koji je prvo pristajanje iz nezadovoljstva - bojkotirao.

Pročitajte i ovo Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće Slika nije dostupna Težak 150 milijuna dolara Projekt kojim su se hvalile i HDZ-ova i Kukuriku Vlada nije prošao bez skandala

Prvo plovilo u Gaženici je grdosija duga 317 metara, s 2.800 putnika. Putnike je dočekao ministar Hajdaš Dončić. Ali od veselih nota nezadovoljni gradonačelnik Kalmeta je odustao i ostao u gradskoj vijećnici.

'Prvo je Gradsko vijeće, ali i da nije Gradsko vijeće, nisam siguran da bi išli. Drago mi je da su svi oni koji su rekli da je to megalomanski projekt, da je on nepotreban, da je on ovakav, da je on onakav i tako dalje, da se sad tamo hvale s tim projektom. I neka se hvale', kaže Kalmeta.

FOTO Zavirite u najveći kruzer koji je ikad stigao u Dubrovnik

'Ja sam pristojan čovjek, ja uvijek kad dođem u Grad Zadar, javim se gradonačelniku, on je bio pozvan i danas', kaže Hajdaš Dončić.

Prijepori oko Gaženice traju već dvije godine zbog terminala koji tek čeka izgradnju. Dok se Ministarstvo odlučilo za privremeni montažni oblik, Kalmeta želi fiksnu, betonsku zgradu.

'Da je tamo zgrada terminala, vjerojatno bi tamo ove godine bio terminal i vjerojatno bi tamo svaki dan kruzeri dolazili', rekao je Kalmeta.

'Bez toga terminala, ovakav posao uopće nije izgledan jer, mi smo tu danas nešto improvizirali. To je, neću reći - jadno', kaže Zvonko Šupe, direktor TZ Zadar.

Da turistima treba skratiti bespotrebnu šetnju dok je luka bez ikakvih sadržaja, primijetio je i sam ministar. 'To se može i bolje organizirati, autobusi mogu biti bliži, budimo realni', rekao je hajdaš Dončić.

Bolje bi trebalo biti najesen, kad se u Gaženicu preseli trajektni promet i kad se napokon maknu - sve ograde.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene