Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Selo puno mladih

'Imamo dvadeset momaka za ženidbu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sela imaju uvijek isti problem odlaska mladih koji se više ne vraćaju. U selu Kadina Glavica u okolici Drniša potpuno druga priča. Četvrtinu ukupnog stanovništva tamo čine djeca.

Između toliko djece na igralištu najteže je pronaći svoje. I toliko ih je da kad uzviknete ime svog djeteta dolaze najmanje dvojica. Od 200 stanovnika u u Kadinoj Glavici svako peto je dijete. 'Svi vole ovaj kraj. Nije ovo poslijeratni baby boom. Mi imamo zasada 20 momaka za ženidbu', kazao je Albert Popović.

Pročitajte i ovo Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! I nezaposleni roditelji imaju pravo na novčanu naknadu, ali bez nje mogu ostati ako se ne drže ovih rokova

Tu ih 55 živi stalno, a za vikend ih dođe još 15-ak. U kući gdje ih je troje, šale se u selu, nešto kao da nije u redu. 'Tako je to. To je nekakva sredina, ima ljudi s četvero, petero djece', kazao je jedan od stanovnika.

>> Baby boom u Krku: U 2012. rođeno čak 66 mališana!

Netko tu djecu treba roditi, dojiti. Majke tvrde da im nije teško. 'Da nešto bar živne, da se bilo što napravi u selu za budućnost ove djece', kazala je Neda Popović.

Sport vole i dječaci i djevojčice.'Lijepo je živjeti. Možemo se družiti s nekim i igrati se', kazao je Josip. Škola više- manje ide dobro. Kod Alberta gdje ih je petero, jedan drugome ne smetaju kad se uči. 'U školi je dobro, Engleski baš ne ide, ali volim povijest i hrvatski', kazala je Karla.

Lopta često završi u potoku, jer nema pravog igrališta. Kad je toliko djece, već je trebalo biti tu.U Kadinoj Glavici puno je djece i to je svijetli primjer kako može živjeti hrvatsko selo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene