Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaslužan kvalitetan život

Baby boom u Krku: U 2012. rođeno čak 66 mališana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok većina naših otoka pravu muku muči s opadanjem broja stanovništva, grad Krk već nekoliko godina zaredom doživljava pravi baby boom.

U 2012. godini rođeno je čak 66 mališana. Od toga je 37 djevojčica i 29 dječaka. Razlog tomu, kažu nam otočani, ne treba tražiti u nikakvim posebnim poticajima za novorođenčad, već je za to zaslužna cjelokupna kvaliteta života.

Pročitajte i ovo Hrana u vrtiću Vladimira Nazora Zbog loše hrane i uvjeta Obrat u zagrebačkom vrtiću: Ravnateljica podnijela pa povukla ostavku nakon pobune roditelja Hrana u vrtiću Vladimira Nazora Roditelji u šoku FOTO Što se događa u zagrebačkom vrtiću? Hrana je sirova i nejestiva, objekt se raspada, ravnateljice se svi boje: "Prostači po hodnicima, djeca se pred njom popišaju od straha"

Malena Kristina treće je dijete obitelji Sindičić. Braća Roko i Ivan rado se igraju sa sestricom, a osmjeh ne silazi ni s lica mame Sandre. Za proširenje obitelji, kaže, ovdje se nije teško odlučiti. 'Sigurnost koju imamo za organizaciju života u osnovnim crtama. Važno je da imamo posao i važno je da imamo djecu gdje pustiti', kazala je Sandra iz Kornića.

I doista, u novome vrtiću ima dovoljno mjesta za sve. 'Roditelji su zadovoljni, nema liste čekanja. Tako je to kod nas', kazala je voditeljica Sunčica Mračić. I nova škola rađena je baš po mjeri đaka. I dvorana će uskoro biti gotova, a da će se sve te investicije itekako isplatiti dvojbe nema.

>> 10 najtraženijih hrvatskih otoka među turistima!

'Ove godine bilježimo nakon dugog niza godina povećanje broja učenika', kazao je Serđo Samblić, ravnatelj osnovne škole 'Fran Krsto Frankopan'. No, što je tajna Krčkoga nataliteta? Otočani jednoglasno odgovaraju - kvaliteta života. 'Krk je još uvijek nekako bezbrižno mjesto za život i stvarno djecu se može pusti van i ispred kuća malo', kazao je Toni te dodao da su svi opušteni jer se međusobno poznaju.

Ipak jedna od najvažnijih prednosti Krka pred drugim otocima svakako je most. ?rijeka je blizu ako što zatreba. Pola sata i tamo smo', kazao je Mario. Natalitet u Krku već treću godinu zaredom otočanima daje mnogo razloga za zadovoljstvo. Za budućnost ne trebaju brinuti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene