Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovarali o uvođenju dvojezičnosti

Iljkić: upoznali smo mons. Šaška s duhovnim stanjem Vukovaraca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara susreli su se s biskupom Ivanom Šaškom u Zagrebu kako bi mu iznijeli svoje stavove oko uvođenja dvojezičnosti u Vukovaru.

Član Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Vlado Iljkić rekao je večeras kako su predstavnici Stožera danas upoznali biskupa Šaška sa stavovima Stožera oko uvođenja dvojezičnosti u Grad Vukovar te duhovnim stanjem Vukovaraca.

Pomoćni biskup zagrebački Ivan Šaško primio je danas u prostorijama Nadbiskupskog duhovnog stola u Zagrebu izaslanstvo Stožera predvođeno predsjednikom Tomislavom Josićem.

'Ljudi dosta pozitivno reagiraju kada vide da ih netko shvaća i razumije njihove probleme i ono za šta se zalažu', izjavio je Hini večeras predsjednik Povjerenstva za pravna i temeljna pitanja Stožera Vlado Iljkić, dodajući kako je Stožer 'dokazao da je za dijalog i mir'.

Pročitajte i ovo Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) PREDRAG MIŠIĆ Tko je Srbin kojeg DP želi za ministra branitelja? Branio je Vukovar od agresora, a 2014. godine razbio je ćiriličnu ploču Karla Trstenjak i Luka Juroš - 1 Više sati u predškoli Pročelnik Juroš o uvođenju male škole u metropoli: "Pozdravljamo, ali ovo trenutno nije izvedivo ni u Zagrebu, ni u Hrvatskoj"

>>Milanović: Idem u Vukovar na Dan sjećanja, spreman sam za razgovor!

Prema njegovim riječima, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara nema ništa protiv Srba niti njihove kulture i tradicije.

'Srbi u Vukovaru govore svojim jezikom, imaju svoj vrtić, školuju se na srpskom jeziku i pismu, imaju svoje kulturne udruge i nama to doista ne smeta. Mislimo da je problem u glavama srpskih političara, a ne običnih građana srpske nacionalnosti', kazao je Iljkić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene