Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješan biznis

I toga ima u Hrvatskoj: Okreću milijune eura i u recesiji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnik jedne od najuspješnijh domaćih tvrtki, koja unatoč recesiji dobiva rekordne narudžbe iz Eurozone, pred kamerema Nove TV otkrio je svoju formulu uspjeha.

Za Ernesta Tolja recesija je samo riječ. Dok drugim izvoznicima padaju narudžbe zbog krize u Eurozoni, on je sa njemačkim naručiteljima potpisao ugovor za isporuku svojih kabela težak nevjerojatnih 70 milijuna eura. To jedan od najvećih domaćih trgovačkih poslova u zadnjih godinu dana. 'Eurokabel je počeo kao jedna mala kompanija, ali uvijek orijentirana na visoko tehnološke strojeve. Dakle, tu je naša prednost. U našoj konkurentnosti i visokoj kvaliteti i orijenitaciji izvozu', kaže Ernest Tolj, predsjednik Uprave Eurocable Group.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Interaktivna karta Pogledajte kako nas internet povezuje iz dubina mora Slika nije dostupna Opljačkali i Brodotrogir Pokrali kabele i željezo vrijedno 1,3 milijuna kuna!

Narudžbe će ovoj tvrtki osigurati godišnji prihod od milijardu kuna. Radnicima su rekordne narudžbe osigurale stotinu novih radnih mjesta. Ovaj hrvatski kabel isporučivat će struju diljem Eurozone. 'Termoelektrane, nuklearne elektrane, spajaju se male kuće kao potrošači, spajaju se veliki gospodarski objekti. Očekujemo povećanje prihoda za više od 100 posto u odnosu na prošlu godinu', kaže Tolj.

Nažalost, ovakav će rast imati rijetko koja domaća tvrtka tako da će se prognoze HNB-a o recesiji u 2012. vjerojatno ostvariti. No kada bi još 20-ak hrvatskih tvrtki zavrtilo sličnu zaradu, put ka oporavku bio bi utaban. 'Treba biti uporan i vjerovati u sebe i onda to funkcionira', kaže Tolj.

U sebe vjeruje i ovaj mladi inženjer koji je ovdje stigao ravno s fakulteta. I on otkriva kako je tajna uspjeha u inovativnoj proizvodnji. 'Ovo je jedna od najmodernijih tvornica i mogućnosti su, s te strane, vrlo velike. Imamo laserske mjerače, gravimetrijske dozerne sustave. Vrlo su velike mogućnosti za fino podešavanje proizvoda. Tako da ga stvarno možete dobiti u desetinku milimetra', kaže on.

U vremenima crnih gospodarskih vijesti i pesimitističnih prognoza ovakva priča daje nadu. I dokazuje da se može zarađivati u recesiji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene