Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upis u registar

I Petrinja se uključila u akciju za pomoć trogodišnjem Ivanu Marušiću

Ivano Marušić (Foto: Danijel Marušić/Facebook)
Ivano Marušić (Foto: Danijel Marušić/Facebook) Foto: Danijel Maruši?/Facebook
Nakon velikog odaziva Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Velikoj Gorici, koji je organizirala Zaklada Ana Rukavina, akcija će se održati i u Mošćenici pokraj Petrinje.

''Prateći društvene mreže, uočili smo da je potrebna pomoć malenom Ivanu Marušiću, pa smo si dali truda i sa Zakladom Ana Rukavina organizirali davanje uzoraka krvi, koje će se održati u našoj školskoj dvorani u Mošćenici 23. 1. 2018. od 10 do 12 sati. Svi koji imaju 18 – 40 godina mogu se odazvati, a važno je napomenuti da ovo nije klasično davanje krvi, nego samo uzorka radi tipizacije i pronalaska eventualno mogućeg donora koštane srži za malog Ivana. Mošćenica ima veliko srce i nadamo se velikom odazivu'', objavio je HKUD Mošćenica na svojoj stranici na Facebooku.

Pročitajte i ovo Humanitarni koncert Zaklade Ana Rukavina - 6 060 9000 Glazbeni spektakl ''Želim život" održan na zagrebačkom Trgu: Prikupljeno više od 170.000 eura Zaklada Ana Rukavina - 3 nada za život Pronađen darivatelj za mladog vatrogasca Filipa koji se bori s leukemijom: "Iz ove kože ne možemo, samo glavu gore"

Akcija se održava potaknuta potrebom za pronalaskom podudarnog darivatelja koštane srži trogodišnjem Ivanu Marušiću koji je obolio od leukemije.

Svaka akcija koju Zaklada organizira diljem Hrvatske nosi poruku "lijek je u nama". Time Zaklada želi još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Što je veći broj upisanih u Hrvatski registar, veća je i mogućnost da se spasi život oboljelima, a prvi je korak upis u Hrvatski registar. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.

Ivano Marušić (Foto: Danijel Marušić/Facebook) Lijek je u nama (Foto: Facebook) Foto: Facebook

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene