Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliko srce Velike Gorice

Nakon akcije za malog Ivana: 540 novih potencijalnih darivatelja pridružilo se Hrvatskom registru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na akciji održanoj u srijedu u Velikoj Gorici Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružilo se 540 novih potencijalnih darivatelja.

Akcija se održala u vojarni Pukovnik Marko Živković gdje su se 44 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske pridružila Hrvatskom registru te u Goričkom klubu mladih gdje se čak 496 potencijalnih darivatelja pridružilo Hrvatskom registru kako bi pomogli oboljelim osobama, priopćili su iz Zaklade Ana Rukavina.

Ovu akciju upisa u Hrvatski registar Zaklada Ana Rukavina održala je u suradnji s gospodinom Danijelom Marušićem, djelatnicima vojarne Pukovnik Marko Živković i Goričkim klubom mladih, potaknuta potrebom za pronalaskom podudarnog darivatelja koštane srži malenom Ivanu Marušiću (3), ali i svim oboljelim osobama diljem svijeta u potrazi za podudarnim darivateljem.

Svaka akcija koju Zaklada organizira diljem Hrvatske nosi poruku "lijek je u nama". Time Zaklada želi još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Što je veći broj upisanih u Hrvatski registar, veća je i mogućnost da se spasi život oboljelima, a prvi je korak upis u Hrvatski registar. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.

Tijekom jedanaest uspješnih godina rada, Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 56.339 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Iz Hrvatskog registra izdano je ukupno 80 transplantanta za hrvatske i inozemne pacijente, čime je 80 teško oboljelih iz Hrvatske i inozemstva dobilo priliku za život.
 

Pročitajte i ovo Marija Rukavina u studiju Dnevnika Nove TV - 2 ''ŽELIM ŽIVOT'' ''Mi imamo najveću hrvatsku obitelj'', poručila je Marija Rukavina i zahvalila jednoj posebnoj djevojci Ilustracija TRANSFUZIJA LJUBAVI Jedna doza može spasiti čak tri života, a jedini izvor toga lijeka je čovjek: ''Darivatelji krvi vraćaju vjeru u ljude''

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene