Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže očitovanje

HZZO reagirao na sramotan slučaj u zagrebačkom zdravstvu

HZZO
HZZO Foto: Ivan Lackovic/Cropix
HZZO reagirao je na tvrdnje iznesene u članku o pacijentu Darku Krsmanoviću.

Zagrebačka Poliklinika B.Braun Avitum obavijestila je svoje pacijente da će s promijenom lokacije doći i do promijene u terminima u kojima će se vršiti dijaliza.

Dosadašnja praksa bila je da se dijaliza vrši u tri smijene, ali prelaskom na novu lokaciju pacijenti su obaviješteni kako će se ukinuti treća, odnosno večernja smjena, zbog nužne organizacije rada.

Pročitajte i ovo Hrvatska biskupska konferencija Rezultati ankete Kako ocjenjujete izjavu Hrvatske biskupske konferencije? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Zbog toga, pacijent Darko Krsmanović obratio se mnogim institucijama, a nakon našeg teksta u kojemu smo iznijeli poteškoće s kojim se suočava reagirao je i HZZO.

Njihovo priopćenje prenosimo u cjelosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potvrdio MVEP Tragične posljedice brutalnog napada: Preminuo Hrvat koji je pretučen u Dublinu

"Vezano uz pritužbu g. Darka Krsmanovića, Matka Baštijana 9a, Zagreb, na obavijest Poliklinike Avitum da će se na novoj lokaciji raditi prema novoj organizaciji rada i radnom vremenu, te da će osnovom istog dovesti u pitanje svoj radni odnos zbog potrebe provođenja dijalize u radnom vremenu zaposlenja, izvješćujemo Vas da smo osnovom iste zatražili od navedene ustanove žurno očitovanje o navedenom.

Pročitajte i ovo Poskupljenje cigareta, ilustracija Udar na budžet Novo poskupljenje cigareta: Nekima cijena raste za čak 30 posto

Također, zatražili smo i očitovanje bolnica u gradu Zagrebu koje provode dijalizu, a u svojoj ePonudi navode da rade od 0 do 24 sata, na koji su način organizirali svoj rad te provode li dijalizu i izvan radnog vremena pacijenata koji su radno aktivni kako bi i ovaj dio pacijenata mogao nesmetano provoditi dijalizu izvan radnog vremena zaposlenja.

Nakon što dostave očitovanja dostavit ćemo Vam izvješće o postupanju u cilju razrješenja navedenog problema", stoji u priopćenju HZZO-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene