Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdio MVEP

Tragične posljedice brutalnog napada: Preminuo Hrvat koji je pretučen u Dublinu

U Dublinu je ubijen hrvatski državljanin.

Jedan od dvojice hrvatskih državljana napadnutih u subotu u Dublinu umro je od zadobivenih ozljeda, priopćilo je ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) u srijedu.

Hrvatsko veleposlanstvo u Dublinu "obaviješteno je o brutalnom napadu na dvoje hrvatskih državljana, u subotu, 30. ožujka 2024. u Dublinu", stoji u priopćenju MVEP-a.

Pročitajte i ovo Napadač iz Kaštel Štafilića - 1 HGSS-ovac se oporvalja Napadaču iz Kaštela određen istražni zatvor: U njegovoj kući pronađen arsenal ručnih bombi

Ono je "u stalnom je kontaktu s irskom policijom i obiteljima napadnutih", a "od roditelja jednog od hrvatskih državljana zaprimilo je informaciju da je danas preminuo od zadobivenih ozljeda", priopćilo je Ministarstvo, dodajući da "zbog ozbiljnosti situacije i samog tijeka istrage "trenutno nije u mogućnosti izlaziti u javnost s daljnjim informacijama".

Irski mediji objavili su da su u subotu navečer napadnuta dva muškarca u Clondalkinu, u zapadnom Dublinu. Irish Times piše da ih je napala skupina muškaraca te da je ubijeni muškarac zadobio ozbiljne ozljede glave pošto su ga izudarali na podu.

Pročitajte i ovo Potraga za nestalom Dankom Ilić u Boru - 3 Deveti dan potrage Policija blokirala 100 metara oko kuće kod koje je nestala Danka: Ponovo se počelo kopati, stigli i forenzičari

Istražitelji pokušavaju otkriti motiv napada. Irish Times piše kako se vjeruje da su žrtve ranije bile u kontaktu s napadačima, dok Irish Examiner navodi da je napad mogao biti motiviran i samo "razmjenom riječi".

Irski mediji pišu da je bilo četevero napadača te da policija posjeduje kvalitetne snimke nadzornih kamera kojima će im ući u trag. Irish Examiner dodaje je policija identificirala jednog od muškaraca te da je ubijeni hrvatski državljanin bio u tridesetim godinama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene