Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dojave iz Pregrade i Huma na Sutli

HZZO UPOZORAVA 'Lažne klinike zovu građane i lažno se predstavljaju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznate osobe obilaze domove građana i lažno se predstavljaju kao djelatnici Klinike Ostojić iz Krapine, koja je ugovorna ustanova HZZO-a, nudeći im pripravke za različite bolesti koje naplaćuju 100 kuna.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) u ponedjeljak je opetovano upozorio građane da ne nasjedaju na pokušaje prevare nepostojećih privatnih klinika koje se predstavljaju kao ugovorni partneri HZZO-a, te trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao njihovi djelatnici nudeći telefonski ili na kućnim adresama zdravstvene usluge, masaže, skupe uređaje i preparate.

Pročitajte i ovo KBC Zagreb Strepe zbog dijalize HZZO dobio očitovanje bolnica i poliklinike, a teški bolesnik odgovorio Berošu: "Još ne znamo što će biti s nama, a ne bi bilo dobro da nas sele po bolnicama" HZZO Traže očitovanje HZZO reagirao na sramotan slučaj u zagrebačkom zdravstvu

HZZO ističe u priopćenju da su tijekom proteklih nekoliko godina više puta zaprimili dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju njihovo ime, nudeći pri tome različite usluge i uređaje, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica.

Ovih je dana HZZO ponovo dobio dojavu osiguranika da na području Pregrade i Huma na Sutli nepoznate osobe obilaze domove građana i lažno se predstavljaju kao djelatnici Klinike Ostojić iz Krapine, koja je ugovorna ustanova HZZO-a, nudeći im pripravke za različite bolesti koje naplaćuju 100 kuna, a u cijenu je uključen i internistički pregled u Klinici Ostojić.

Klinika Ostojić u Krapini ne postoji i nije ugovorna ustanova HZZO-a, već se radi o lažnom predstavljanju i upotrebi imena HZZO-a u svrhu obmanjivanja osiguranih osoba, poručuju iz Zavoda.

HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje isključivo na lokacijama ispostava i područnih službi, a ne na kućnim adresama. Djelatnici HZZO-a ne bave se preporukom niti prodajom bilo kakvih zdravstvenih usluga, proizvoda i sl. Isto tako, ni izabrani doktori primarne zdravstvene zaštite ne sudjeluju u prodaji medicinskih uređaja i usluga, poručuje HZZO i poziva građane koji se nađu na meti prevaranata da ih prijave policiji. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene