Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privedena jedna osoba

Liječnik o stanju jednogodišnje djevojčice s opeklinama: ''Na respiratoru je, cilj je da ne trpi bolove''

U splitskom KBC-u na liječenju se nalazi jednogodišnja djevojčica koja je zadobila opekline nakon što je na nju pala odbačena boca sa zapaljivom tekućinom.

Djevojčica je smještena na jedinicu intenzivnog pedijatrijskog liječenja u KBC-u Split te ima opekline lica i šaka.

Stabilnog je općeg stanja, kazao je pročelnik Zavoda za intenzivnu pedijatriju KBC-a Split Joško Markić u izjavi za medije.

''Nakon inicijalnog kirurškog zbrinjavanja dijete je zaprimljeno u Zavod za intenzivnu pedijatriju, gdje su nastavljene sve mjere intenzivnog liječenja uz redoviti kirurški nadzor, uključujući i strojnu ventilaciju da bi se smanjile negativne posljedice na zdravlje djeteta. Djevojčica je u ovom trenutku stabilno, mi smo relativno zadovoljni njezinim općim stanjem. Nema naznaka životne ugroženosti, nastavljamo mjere intenzivnog liječenja i redoviti kirurški nadzor'', rekao je Markić.

Pročitajte i ovo Viktor Orban i Donald Trump Presudni konzervativci Orban se sastaje s Trumpom: "Nadam se da će se vratiti predsjednik koji će postići mir u Ukrajini"

Jednogodišnja djevojčica zaprimljena je u bolnicu nakon što je na nju pala boca odbačene zapaljive tekućine.

Stradala je u nesreći koja se dogodila prilikom pripreme roštilja na izletištu kod crkve Gospe od Zdravlja u Blacama.

Pročitajte i ovo Snimka medvjedića u brlogu iznad Bakarca - 1 U blizini Bakarca VIDEO Mala šetnja pretvorila se u pravu dramu: Snimao dva mladunca, a onda mu je medvjedica pokazala gdje mu je mjesto

Policija je objavila da je do nesreće došlo kad je osoba koristila zapaljivu tekućinu da bi zapalila vatru. Tekućina se nalazila u boci, no u jednom trenutku vatra je zahvatila i samu bocu, zbog čega je 51-godišnja osoba zapaljenu bocu s tekućinom bacila u dvorište u kojemu se nalazilo dijete, koje je zbog toga dobilo opekline.

Policija je privela osobu koja se povezuje s događajem te se nad njom provodi kriminalističko istraživanje.

"Na mjestu događaja obavljen je očevid, a kriminalističko istraživanje tog događaja i dalje je u tijeku. Javnost će biti obaviještena nakon završenih policijskih radnji", kazala je Željka Radošević iz splitske policije.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene