Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Popravili prugu i mjesto odrona

HŽ: Uspostavljen željeznički promet između Zagreba i Splita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je rano jutros s pruge kod Labina Dalmatinskog uklonjena lokomotiva koja je u četvrtak navečer iskliznula s tračnica, u 13,45 sati za promet je otvorena pruga Oštarije-Knin-Split, priopćila je HŽ Infrastruktura.

Lokomotiva je jutros odvučena u kolodvor Labin Dalmatinski te je započela hitna sanacija kolosijeka koja je završila oko 13,30 sati. Promet će teći maksimalnom brzinom od 20 kilometara na sat, a dionica pruge će zbog mogućih odrona i dalje biti pod pojačanim nadzorom 24 sata na dan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sedam ozlijeđenih FOTO NESREĆA KOD VINKOVACA Kombi s devet osoba podletio pod vlak Slika nije dostupna Obustavljen promet Nesreća na tračnicama: 'Lokomotiva je iskliznula nakon udara u stijenu'

Zbog ekstremnih količina kiše i posljedičnih odrona i poplava na terenu su sve dežurne ekipe i dodatno angažirani radnici koji saniraju nastalu štetu te nadziru stanje pruga na kritičnim lokacijama. Takve su lokacije pruga Zagreb Glavni kolodvor-Sisak-Novska (vodeni val Save i Kupe), na karlovačkom području zbog izljevanja Mrežnice relacija Mrzlo Polje-Duga Resa (pruga Zagreb-Rijeka) te na pruzi Zaprešić–Čakovec između kolodvora Novi Marof i Turčin.

Nadljudskim naporima s tračnica pokušavali ukloniti lokomotivu tešku 100 tona

S obzirom na pad vodostaja rijeke Pakre, jutros u 9,15 sati uspostavljen je željeznički promet na koridorskoj pruzi Dugo Selo-Novska (Zagreb-Vinkovci). Na kritičnim lokacijama uvedena je lagana vožnja od 20 kilometara na sat, a područje se pojačano nadzire.

Zbog poplava u 10,05 sati za sav je promet do daljnjega zatvorena pruga državna granica-Čakovec-Kotoriba-državna granica između stajališta Macinec i granice sa Slovenijom zbog prodora vode sa slovenske strane. Pruga Karlovac-Kamanje-državna granica do daljnjega je zatvorena za promet zbog odrona tla na kolosijek na tri lokacije.

U Slavoniji je zbog izlijevanja rijeke Orljave za promet zatvorena pruga Pleternica-Požega, dok na relaciji Požega-Velika teče redovit željeznički promet, stoji u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene