Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ni dizalica nije pomogla

Nadljudskim naporima s tračnica pokušavali ukloniti lokomotivu tešku 100 tona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlak je kod Labina Dalmatinskog brzinom od 40 kilometara na sat udario u odvaljenu stijenu na pruzi i iskočio iz tračnica.

Nadljudskim naporima cijele su subote djelatnici -a pokušavali ukloniti s tračnica lokomotivu tešku 100 tona koja je prije dva dana udarila u stijenu kod Labina Dalmatinskog i prevrnula se. Iz Zagreba je stigla i specijalna dizalica, ali ni ona nije pomogla.

'Nismo mogli primijeniti dizalicu, ide se hidrauličnim uređajem', pojasnio je Slavko Šerić, direktor regionalne jedinice HŽ Infrastruktura Jug. Do subote u ponoć pruga bi trebala biti prohodna, a tijekom nedjelje promet će u potpunosti biti normaliziran.

Materijalna šteta još nije poznata kao niti tko je kriv za nesreću što treba utvrditi policija.

Nesreća na tračnicama: 'Lokomotiva je iskliznula nakon udara u stijenu'

Ono što je za sada poznato je da je vlak putovao na relaciji Zagreb-Split, a kod Labina Dalmatinskog je brzinom od 40 kilometara na sat udario u odvaljenu stijenu na pruzi i iskočio iz tračnica. Nitko od 48 putnika nije stradao. Lakše je ozlijeđen samo pomoćnik strojovođe.
 

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Počelo raščišćavanje nakon željezničke nesreće - 4 Što im samo pada na pamet HŽ uputio važno upozorenje: 'Građani, ne činite to na mjestu željezničke nesreće'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene