Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teška nesreća kod Drniša

'HŽ ne može preuzeti krivnju dok se sve okolnosti ne utvrde'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatske željeznice osnovale su povjerenstvo koje će provjeriti sve činjenice u vezi s jučerašnjom teškom prometnom nesrećom na željezničkom prijelazu kod Siverića, rekao je danas u Šibeniku direktor organizacije i regulacije prometa u HŽ-u Tihomir Španić.

Delegacija Hrvatskih željeznica posjetila je jutros u šibenskoj Općoj bolnici putnike koji su stradali jučer u naletu vlaka na autobus šibenskog Autotransporta na pružnom prijelazu 'Jabuka', između naselja Siverić i Badanj.

Pročitajte i ovo Sudar u Buzinu - 2 Kombi oduzeo prednost Opelu Sudar u Buzinu: Hitna prevezla jednu osobu u bolnicu Ilustracija Sanirana šteta Nakon sudara vlakova popravljena pruga kod Rijeke: Promet bi trebao krenuti poslijepodne

U kratkoj izjavi medijima Tihomir Španić je kazao kako su posjetom ozlijeđenima u nesreći, iz HŽ-a željeli izraziti žaljenje i ispriku. Ipak, rekao je, HŽ ne može preuzeti krivnju dok se ne utvrde sve okolnosti nesreće.

Organizirano je povjerenstvo koje će provjeriti sve činjenice vezane za taj nesretni događaj, kazao je Španić, izrazivši nadu da će rezultate svoje istrage povjerenstvo imati već do kraja idućeg tjedna.

Na pitanje je li strojovođa zaprimio obavijest da rampa na pružnom prijelazu ne radi, Španić je kazao kako još ništa službeno nije poznato, ali kako misli da je strojovođa bio upoznat s tom činjenicom.

>> HŽ: Strojovođe su bile obavještene o kvaru na signalizaciji

U standardnoj proceduri, nastavio je, u takvim slučajevima strojovođa bi na pružnom prijelazu gdje ne radi signalizacija trebao zaustaviti vlak, a prije toga dati i zvučni signal.

Predstavnici Hrvatskih željeznica posjetili su na kirurškom odjelu šibenske bolnice putnike ozlijeđene jučer u nesreći vlaka i autobusa. Do nesreće je došlo jer je signalizacija bila oštećena u prometnoj nesreći dan prije, a prema informacijama HŽ-a, svi strojovođe su bili obaviješteni o kvaru.

Dr. Ivica Madžar iz šibenske Opće bolnice kazao je kako se trenutno u bolnici u Šibeniku od zadobivenih ozlijeda liječi sedam pacijenata i svi su stabilno, dok je jedan pacijent prebačen u Split i njegovo je stanje i dalje teško. Uglavnom se radilo o potresu mozga, prijelomu rebara i ozlijedama glave, kazao je dr. Madžar.

U nesreći je ozlijeđeno 16 osoba, no nakon pružene pomoći pacijenti s lakšim ozlijedama pušteni su kućama, kazao je dr. Madžar. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene