Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga još traje

HŽ osuđuje objavljivanje nepotpunih i neslužbenih nalaza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Uprave HŽ Holdinga priopćeno je kako su informacije o izvješću istražnog povjerenstva o nesreći putničkog vlaka iz Siska 21. prosinca 2009. na zagrebačkom Glavnom kolodvoru, a koje su objavili neki internetski portali i mediji, 'neslužbene i nisu konačne'.

'Informacije o nalazima istrage nesreće na Zagreb Glavnom kolodvoru 21. prosinca 2009. - kada se putnički vlak iz Siska nije zaustavio već je udario u betonski grudobran - neslužbene su i nisu konačne i stoga ih Uprava HŽ Holdinga ne može komentirati.

Pročitajte i ovo Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu

Istraga izvanrednog događaja naleta putničkog vlaka 5200 na betonski grudobran na zagrebačkom Glavnom kolodvoru 21. prosinca 2009. g., prva je istraga koja je provođena na temelju novog Pravilnika o izvanrednim događajima u željezničkom prometu.

Sastav istražnog povjerenstvo odredili su zainteresirana željeznička poduzeća: HŽ Vuča vlakova d.o.o., HŽ Putnički prijevoz d.o.o. te HŽ Infrastruktura d.o.o.', navodi u priopćenju šefica Korporativnih komunikacija HŽ-a Vlatka Škorić.

Ističe kako je 'istraga izvanrednog događaja vlaka 5200 u zagrebačkom Glavnom kolodvoru provedena i okončana u predviđenom roku, 20. siječnja 2010. g., o čemu su navedena željeznička poduzeća upoznala Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te Istražno tijelo'.

'Na temelju članka 22. Pravilnika o izvanrednim događajima u željezničkom prometu zainteresirani subjekti mogu se u roku 30 dana žaliti na te nalaze, dakle žalbeni rok traje do 20. veljače 2010. g.

>> Za nesreću odgovorni Gredelj i Održavanje vlakova?

Također, policijska istraga još je u tijeku i zbog rezultata te istrage bilo kakvi nalazi povjerenstva ne smiju se objavljivati do njenoga završetka', naglašava Škorić.

Dodaje kako 'Uprava HŽ Holdinga najoštrije osuđuje objavljivanje nepotpunih i neslužbenih nalaza istražnoga povjerenstva prije službenog okončanja istrage'. 'Njihovo objavljivanje može samo štetiti procesu u kojem se trebaju točno utvrditi činjenice u procesu i eventualne odgovornosti institucija ili pojedinaca', zaključuje se u priopćenju iz HŽ-a. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene