Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv zdravstvenog odgoja

HSS uz Crkvu, traži ostavke: 'Ministar Matić je dokaz da je ova Vlada dno dna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U HSS-u su od premijera Milanovića zatražili da smijeni ministre Željka Jovanovića i Predraga Matića jer su svojim jučerašnjim izjavama, prema njima, uvrijedili 86 posto građana.

Osječko-baranjska Županijska organizacija HSS-a zatražila je danas od predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića da smijeni ministre Željka Jovanovića i Predraga Matića jer su, kako su istaknuli, vrijeđajući hrvatske biskupe i Crkvu uvrijedili 86 posto hrvatskih građana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nezadovoljni kurikulumom 600 roditelja tražit će ocjenu ustavnosti zdravstvenog odgoja! Slika nije dostupna Kritike ih motivirale Jovanović predstavio zdravstveni odgoj: 'Roditelji nemaju pravo držati djecu u neznanju'

U priopćenju za javnost predsjednik Županijske organizacije HSS-a Zvonko Pongrac osudio je uvrede i sankcije prema svakom tko misli drugačije o programu zdravstvenog odgoja jer po ministru Jovanoviću, istaknuo je, "svatko tko misli drugačija nema mozga".

>> HSS protiv smanjenja poticaja na stambenu štednju: Do kad će Hrvati trpjeti?

Također je naveo kako ministar Jovanović, izjavljujući da Crkva ne poštuje demokratsku volju građana i demokratski izabranu vlast, zaboravlja da ova vlast nije dobila mandat nametati hrvatskim građanima neke nove svjetonazore i teorije koje su odbacile i najliberalnije zemlje svijeta.

Smatra kako Hrvatskoj treba 'oluja mozgova', ali je nećemo dočekati od članova Kukuriku vlade koji svu energiju upotrebljavaju da sačuvaju i povećaju svoje plaće, "uhljebe" što više stranačkih kadrova te sačuvaju interese stranih vlasnika banaka i hrvatskih kapitalista.

"Da je ova vlada dno dna, dokazao je ministar branitelja Predrag Matić, koji je nadbiskupa Bozanića usporedio s ratnim zločincem Slobodanom Miloševićem", ustvrdio je Pongrac i dodao da je Matić tim činom dokazao da je "samo partijski komesar koji provodi zadatke izdane na Iblerovu trgu s ciljem zatiranja vjere i hrvatskog bića".

Pongrac zato od premijera Milanovića traži da smijeni dvojicu ministara i tako učini barem "mali korak za dobro Hrvatske", što dosad, kako je rekao, nikako nije uspijeva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene