Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preustroj ministarstva

HSS se odrekao seljaka čim je zagustilo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Promjene u Vladi dovele su i do raskola u HSS-u! Božidar Pankretić odustao je od Ministarstva poljoprivrede i prihvatio mnogo lagodniju funkciju potpredsjednika Vlade i ministra regionalnog razvitka. Težak resor predao je HDZ-u i time izazvao ogorčenje dijela vodstva stranke.

HSS, čiji program počiva na brizi za seljaka, seljaka se odrekao čim je zagustilo. Žetva pšenice je počela, ratari paze na svako zrno, ali i stranka koja je temelje gradila zastupajući interese seljaka na svaku fotelju. Pankretić je iz ministarstva poljoprivrede otišao na poziciju potpredsjednika Vlade i ministra regionalnog razvoja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predsjednik HSS-a o prosvjedima Friščić: HSS sigurno ne misli da je stanje u poljoprivredi sjajno Slika nije dostupna Raskol u mišljenju Dio HSS-ovih čelnika protiv odustajanja od resora poljoprivrede

'Mislim da na taj način ojačavamo svoju poziciju', rekao je Josip Friščić. No, ne misle svi HSS-ovci tako. Marijana Petir glasovala je protiv ovakvih promjena. Odluka vrha stranke, tvrdi, odricanje je vlastitog biračkog tijela.'Oni koji su stali iza takve odluke morat će upravo i svom članstvu i biračkom tijelu odgovarati za takvu odluku. Predsjednik stranke je na sebe preuzeo tu odgovornost', rekla je Marijana Petir.

>> Dio HSS-ovih čelnika protiv odustajanja od resora poljoprivrede

HSS-ovo opravdanje za odricanje od poljoprivrede bila je bolja veza HDZ-ovca Petra Čobankovića s ministrom Šukerom pa bi na taj način seljaci prije mogli do potrebnog novca. Čobanković to niječe. A dok se vruće političke fotelje kombiniraju seljacima je svejedno. Otkupi pšenice ionako padaju, pa padaju i nade seljaka u rješavanje njihovih problema. O razlozima političkih odlazaka i dolazaka i sami samo nagađaju.

'Može biti da ima i toga, da nije bio u stanju riješiti probleme pa se povlači. Sad ćemo vidjeti što će nam novi ministar, ustvari stari ministar, da li će biti bolje što se tiče agrara nego što je bilo do sada', rekao je ratar Dragutin Kovaček. Na pregovore o otkupnoj cijeni pšenice nisu zaboravili. Žetva čeka bolje dane, uostalom, kao i sve ostalo u državi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene