Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pesimizam

Pesimizam ih ne brine: HSS na vlasti, birači mu u oporbi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok se političari hvale kako je sve u redu između njih i njihovih birača, građani su sve pesimističniji i gube povjerenje.

Posebno se to odnosi na HSS-ove glasače. Dan poslije našeg istraživanja o rejtingu političara, nije lako vladajućima. CRO barometar je pokazao veliki pad popularnosti i manjak povjerenja njihovih birača. Može li to ugroziti vladajuću koaliciju? Birači misle da premijerka Jadranka Kosor ne 'svira' dobro. Njih više od 70 posto misli da zemlja ide u krivom smjeru. Pljeska je sve manje i kod HDZ-ovih birača. I njih više od 60 posto pesimistični su oko smjera kojim ide Hrvatska.

Pročitajte i ovo Izbori na selu; ilustracija Politika (ne)jednakosti Nemaju svi jednake mogućnosti doći do birališta: Kome je važan glas onih koji žive u selima kojih nema ni na karti, bez autobusa i ceste? Hrvatska - izborne jedinice karta MALA ŠKOLA IZBORA Znate li kojoj izbornoj jedinici pripadate?

Snage vodeći HDZ-ovci teško skupljaju kada su trendovi negativni, a dobar izgovor onda zlata vrijedi. 'Taj pesimizam HDZ-ovaca nisam vidio ne mogu komentirati', kaže ministar Darko Milinović. HDZ šuti, ali vodeći HSS-ovci za pesimizam svojih birača pronalaze razumijevanje. HSS-ovi birači zapravo su oporbeno nastrojeni. Gotovo su referendumski pesimisti zbog smjera kojim ide Hrvatska, a ne odobravaju ni poteze Vlade

>> I HDZ-ovi birači misle da Vlada ide u krivom smjeru

'Kod rebalansa smo radili za naše birače i ne razumijem da oni to nisu vidjeli', začuđeno komentira Božidar Pankretić iz HSS-a. No 600 milijuna kuna više za poljoprivredu HSS-ove birače ne impresionira. HSS ne brine pesimizam jer su, tvrde, treća stranka. Do izbora ima još vremena. 'Polovicom iduće godine će se okrenuti trendovi i ljudi onda više neće biti pesimisti, pa ni HSS-ovci. Ja vjerujem, ne u tolikom broju', zaključio je Pankretić. Do tada ce ključeve Banskih dvora držati Josip Friščić. On na vlasti, a birači mu u oporbi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene