Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon vrućine...

Evo kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripremite na grmljavinu i pljuskove.

Iza nas je dan koji su obilježile visoke temperature. Osobito u unutrašnjosti gdje se često u najtoplijem dijelu dana mjerilo i preko 30 stupnjeva. Danas ujutro će biti barem djelomice sunčano i dosta toplo, a onda će se poslijepodne gotovo svugdje skupljati više oblaka - te će biti kiše ili pljuskova i grmljavine. Sutra će se cijeli dan lijepo i vedro zadržati samo u Dalmaciji. Kako se sada čini do kraja tjedna će vrijeme obilježiti uglavnom kiša, a u četvrtak i petak bi moglo biti i obilnijih oborina.

Pročitajte i ovo Saharski pijesak iznad Varaždina, ilustracija Ljeto je uranilo Temperature do 30 stupnjeva, a onda nagla promjena: Danas nam stiže saharski pijesak, objavljeno upozorenje za neke građane Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena

I dalje se nalazimo u polju sniženog tlaka, a u sklopu te ciklone se preko naših krajeva premješta frontalni sustav koji će nam u drugom dijelu dana donijeti oblake i pljuskove.

No jutro će ipak biti barem djelomice, uglavnom i pretežno sunčano. Samo je ponegdje u gorskim krajevima te u unutrašnjosti Istre moguća koja kap kiše, u ostatku suho - barem u ovom prvom dijelu dana. U unutrašnjosti većinom slab jugozapadnjak, a na Jadranu slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura stupanj dva viša od današnje, u unutrašnjosti od 13 do 17, u gorju oko 12, a na moru između 16 i 20 stupnjeva.

U drugom dijelu dana će se u unutrašnjosti početi skupljati sve više oblaka te su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Puhat će uglavnom slab jugozapadnjak, a temperatura će i dalje biti dosta visoka, od 26 do 31 stupanj.

Nakon kiše i pada temperature, ovakvo vas vrijeme očekuje idućih dana

I na sjevernom Jadranu i u gorju su poslijepodne mogući pljuskovi i grmljavina. Uz slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar će biti dosta toplo, u gorju od 21 do 24, a na moru između 24 i 27 stupnjeva.

U Dalmaciji ipak i u drugom dijelu dana ljepše vrijeme, uglavnom pretežno sunčano i toplo, s temperaturama od 27 do 29 stupnjeva. I ovdje slaba do umjerena južina.

U nastavku tjedna umjereno do pretežno oblačno uz povremenu kišu, u Slavoniji i s pljuskovima i grmljavinom. U zapadnim krajevima bi moglo biti i obilnije oborine. Uz oblake i kišu i temperatura će se sniziti.

I na moru će biti oblaka i kiše. Obilnija oborina je moguća na sjevernom i srednjem Jadranu. U četvrtak umjereno jugo, a u petak na sjevernom dijelu umjerena do jaka bura. I ovdje niže temperature.

Dakle, sutra prijepodne uglavnom pretežno sunčano, a onda u drugom dijelu dana uz jači razvoj oblaka pljuskovi i grmljavina, samo će se u Dalmaciji zadržati lijepo i sunčano.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene