Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponosni na ratne godine

'Bez iseljeništva ne bi bilo ni današnje Hrvatske'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski svjetski kongres slavi 20. godišnjicu osnutka. Članovi su ponosni na ratne godine u kojima su, kažu, Hrvatskoj pružali financijsku i moralnu podršku.

Hrvatski svjetski kongres osnovan je 1993. godine u Zagrebu i kao krovna hrvatska iseljenička udruga objedinjuje nacionalne kongrese iz 30 država svijeta.

Pročitajte i ovo HNB, mirovine - 2 Objavio HNB Dijaspora bolja od EU fondova: Pogledajte koliko je novca u Hrvatsku pristiglo iz inozemstva 10 godina članstva u EU - 5 Sreća u inozemstvu Jednima se Hrvatska nije svidjela pa su otišli, drugima je El Dorado: "Kući su poslali više od pet milijardi eura"

Član je Vijeća Ujedinjenih naroda. Kao neprofitna, nevladina i nestranačka organizacija okuplja i povezuje hrvatske iseljeničke udruge i ustanove izvan domovine.

Članovi ističu kako su posebno ponosni na ratne godine kad su Hrvatskoj pružali i financijsku i moralnu podršku.

>> 'Niti jedna hrvatska vlada nije vodila demografsku politiku'

'Bez iseljeništva ne bi imali ni današnje Hrvatske, znači, toga se danas prisjećamo i svih tih divnih ljudi koji iz čiste ljubavi, volonterski, bez financijske nadoknade investiraju svoje slobodno vrijeme, svoje živce, svoj novac', rekao je Mijo Majić, predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene